Postele z IKEA. Nosnost? Stabilita?

rozitta
22. zář 2020

Ahojte🙂 má prosím někdo postele z IKEA? Zajímalo by mě jak moc jsou stabilní, nikde není uvedená jejich nosnost. Zajímají mě manželské postele... Já mám 65 kg, můj muž cca 110 kg.. děkuji za vaše recenze 🙂

jancabr
22. zář 2020

záleží asi jak který typ postele. My máme pevnější dřevěnou, něco na způsob https://www.ikea.com/cz/cs/p/hemnes-ram-postele... asi ta naše není postel z Ikea a pokud jo, tak nějaká hodně starší verze (cca 10 let). Taky máme 180 x 200, já mám 60 kg + teď jsem těhotná a manžel kolem 120 kg, občas přileze dítě, to je dalších 15 kg navíc. Středovou pryčnu jsme měli vždy podloženou prkýnkem. Před lety při nějakých hrátkách praskla, tak jsme si nechali vyrobit silnější a drží to dobře. Občas dotáhneme šrouby

rozitta
autor
22. zář 2020

@jancabr děkuji 🙂

emamaira
22. zář 2020

Máme nějakou starší, asi deset let, z lamina, nosnost nevim, ale už ji musíme vyhodit, tak příšerně vrže že se člověk nemůže v noci ani pohnout aby nevzbudil toho druheho.😀 Manžel ji zkoušel ruzně utáhnout, vyztužit a moc to nepomáhá.

fafetka
22. zář 2020

@rozitta mame hemnes 4roky. Já za tu dobu vyzrana z 65 na 75 můj muž má stabilně kolem metráku 😂ani nevrzne a drzi 🙏🏻Kéž to trvá 😂

rozitta
autor
22. zář 2020

@emamaira děkuji!! 😉👍