Stěhuji se k příteli, zařizujeme domácnost. Přemýšlím nad pomalým/multifunkčním hrncem, ale nemám žádné zkušenosti. Hodně jsem četla, že si ho lidi chválí, ale nevím jestli nějak ušetři práci nebo čas. Ráda bych se tedy zeptala, jak takový hrnec funguje (zkušenost mám jen s papinakem). Například když budu dělat guláš, tak stejně musím orestovat cibuli a po dovařeni omáčku zahustit? Protože potom by mi to přišlo rychlejší v tom papinaku a pracnost by vyšla nastejno.
Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ale když jsem někde četla ty pochvalné komentáře, připadalo mi to, jakoby se tam vše naházelo a hrnec už udělal kompletní hotový pokrm. Ale tak to asi není?🙂
Mám pomalý multifunkční hrnec z Lidlu. Hlavní motivací pro koupi byl ten pomalovar na silné vývary a dlouze tažená masa. Plus jsem chtěla multifunkční protože mám malý byt a malou kuchyň tak aby to mělo prostě i víc funkční než jen pomalovar. Je to super praktické, před spaním dáme do hrnce ingredience na vývar zapneme a jdeme spát... v noci to pomalu a neslyšně vaří a hlavně to nesmrdí všude po bytě jako když se vaří vývar na plotně. Ráno je vývar hotový, doslova bez práce.
Ahoj, ja muzu jen doporučit, pouzivam casto. Osmazim v nem cibulku, pak orestuju maso, zaleju vodou/vyvarem a gulas uz se dela sam. Ryzovar taky super, vyvary nejlepsi, jak v pomalém hrnci, tak v papinaku. Koupila bych ho znovu, mame Teslu.
Mám multifunkční hrnec, dostala jsem ho. Využívám pár dní v roce, hlavně na chalupě, kde není žádný vařič. Doma v něm vařím rýži. Pokud bych měla doporučit užitečný kus nádobí, kup si titanový hrnec, který může i do trouby.