Holky,našla jsem za posteli plíseň a vůbec nevím , co s tím 🙈 znám max savo proti plisnim ,mám to nejdřív nějak seskrabat a pak nastrikat ? Jsem v najmu ,dům není můj a jsem tu teprve půl roku . Je to starší ,rodinný dům .
Nevím jestli na té sedě zdi se potom děla taky plíseň nebo jsou to fleky a co s tou podlahou taky nevím 🙈
Díky za rady
Tak záleží jaký je původ té plísně. Savo tam klidně nastrikej, ale ono jen překryje problém a dočasně ta plíseň zmizí z očí. Ale jestli je ten dům vhlky, někudy tam zatéká, špatně topis a vetras, susis tam prádlo apod, tak se to bude dělat znova a znova, než vyřešíš příčinu
@krisstina93 pricinu v cizim baraku nevyresis.
Proste postrikat savem. Pripadne opakovane, kdyby se zase objevila. Nebo dat treba nabytek dal od zdi, aby misto vic vetralo.
Dobrý den, měli jsme v domě asi ve 3 místnostech stejný problém, bohužel už ta zatuchlost šla cítit i přes větrání a vytápění. Podzim a zima- vždycky jsme čekali, kdy se plíseň objeví. Savo bylo jen krátkodobé řešení a na pendrek. Až manžel přišel s tím, že koupíme odvlhčovač. Prvně jsem nechtěla a říkala mu, že to budou určitě vyhozené peníze a zbytečně to budeme kupovat. Ale on se nedal a koupil ho… 😁 máme asi 3 roky a je to úžasné. Nikdy bych nevěřila, že třeba za 1-2 dny, kdy ho zapneme na 2 -3 hodiny, nasbírá asi 4- 5 litrů vody( možná i víc. A už nejsou žádné plísně, zápach, vlhkost. Výrobků je na výběr plno. My máme tento. Využíváme hlavně podzim, zima i při sušení prádla, je rychleji suché. A za nás opravdu vynikající investice. A nemusí se používat každý den. 😉
@konidana záleží na té příčině. My taky měli v pronájmu plíseň, musela sem koupit sušičku na prádlo, aby to neschlo v bytě na sušáku a k tomu odvlhčovač, pak se to zlepšilo. Byla to prostě kombinace toho, jak se tu sušilo prádlo, vařilo, málo topilo a nevhodných oken kde se sráží voda. Takže sem musela nějak stáhnout tu vlhkost, to se i v pronájmu dá, jasně podkopávat základy bych asi nechtěla no :D
Na plíseň mi bylo řečeno určitě neseškrabávat.Rozlitavá se pak dal po místnosti.Nám na plíseň vždy pomohlo savo má plíseň stačilo nastříkat a byla pryč.Pak záleží jestli nemáš v bytě vlhkost.To se pak plísně zbavuje těžko.