Parní čistič/vysavač s mopem atd. Poradíte, prosím?

sonnn
5. únor 2021

Prosím poraďte, kdo máte doma protože z internetu nejsem teda moudrá vůbec. Sháním do menšího bytu na běžný úklid přístroj (nejlíp bezdrát) kterým vysaju i vytřu naráz. Sháním samozřejmě něco s čím bude nejmíň práce (minimální nebo žádné předělávání nástavců, návleků při úklidu podlahy).
Parní mop je asi na hygieničtější úklid a dá se s ním potom třeba brát i okna atd, ale umí to u podlahy rovnou i smetí a drobky "vysát" nebo máte vysavač s mopem v jednom na podlahu a zvlášť berete okna, linku atd. - hadrem? Klidně i hoďte tipy na konkrétní značky, nejlépe do cca 4-5tis.
Díky moc

amazonkajanik
5. únor 2021

@sonnn mám parní mop 5v1 a hrubou nečistotu,jako drobky atd moc nevezme,jako klasický mop. Takže zametu a pak pára. Má nástavec na podlahu,koberce/čalounění,okna,nábytek a oblečení

majili
5. únor 2021

@sonnn my jsme teď pořídili Kärcher FC 7 Cordless Premium. Máme ho koupený do domu, který stavíme a budeme se stěhovat na léto, ale zatím ho používám v bytě. Použila jsem ho zatím párkrát a řekla bych, že jsem spokojená moc. Vysaje a zároveň vytře, dosáhne všude až ke krajům, protože čistící kartáče jsou na obou stranách. Funguje perfektně, jako bych vysála vysavačem a pak to vytřela mopem. Jediné trošku mínus je čištění po použití, které se musí provést, ale řekla bych, že to nezabere zase tolik času, mop taky musí člověk nachystat a připravit a vymýt hadru, takže čas to ušetří.
Jen se nedostane do užších míst a nejde použít na koberec, takže tam se musí použít i normální vysavač, ale jinak bych ho určitě doporučila.
Jen jsou na něj teď čekací lhůty, protože je o něj fakt velký zájem.