Odřený dřevěný stůl. Jak jej opravit?

kathrinepierce
8. lis 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co pomaha na odreny nábytek?
Omylem mi dite drklo do ruky a já vylila lepidlo na nehty.
Prilepilo se mi k tomu prostírání a já to musela škrabat,.
Teď z toho mám jakoby flek a odřenou barvu.
Pořídila jsem si fixy s voskem na nabytek ale není to omoc lepší a hlavně nevím jak trefit ten správný odstín
Budu ráda za jakoukoliv radu.
Přikládám foto
Děkuji

1pomnenka
8. lis 2023

Opravdu je ten stůl dřevěný? Mně se nezdá, pod vrchní vrstvou je to tmavé, dřevěný stůl by měl pod vrypem stejnou barvu. Nic s tím neuděláš, dřevo je dřevo a tohle je imitace.

kathrinepierce
autor
8. lis 2023

@1pomnenka ano je to dřevotřiska.
No i tak díky za komentář
Nedá se nic dělat tedy

gabour
8. lis 2023

Nejsem odborník, ale zbrousila bych celou horní desku a pak přelakovala nebo převoskovala.

kathrinepierce
autor
8. lis 2023

@gabour ok diky za radu

fyii
8. lis 2023

drevotrisku nezbrousis, to je 2mm vrtva- drevotriska fakt neni drevo bacha na to, jsou to rozdrcene piliny s prachem slisovany a navrh folie 2mm

exbordelar
8. lis 2023

Budete mit stul s patinou 😇

petramana
8. lis 2023

jestli to zacnete brousit, tak to muzete zrovna vyhodit, neni to drevo

mourovatakocka
8. lis 2023

@kathrinepierce Na jedné návštěvě jsem viděla, jak přes stůl dali prostě další tenkou desku a nazdar. Vypadalo to jako by to měl být rozkládací stůl - jak tam byly ty dvě desky na sobě a vůbec to nepřišlo divné 😁

gabour
8. lis 2023

Manžel dřevotřísku zbrousit dokázal, ale tu strukturu to ztratilo, to jo. Mně se to pak ale líbilo víc, bylo to takový přírodnější. Každopádně ten stůl už opravdu tu strukturu mít nebude.
A omlouvám se, nečetla jsem předtím, že je to dřevotříska. Jen v nadpisu "dřevěný stůl".

fyii
9. lis 2023

kazdy truhlar ti muze uriznout a udelat tu vrchni desku novou, tech dekoru je mraky, ten zbytek stolu ta kostra jde pouzit normalne dal.