Obava z používání pánve

9. říj 2022

Hezkou neděli. Přejdu rovnou k věci. Máme dvě pánve. U jedné jsem si asi 14 dní zpět všimla drobných rýh, kdy prosvítá něco bílého, asi teflon, předpokládám. Hned jsem ji vyřadila z provozu.
Tu druhou jsme ještě používali, měla sice drobné rýhy, ale nic neprosvitalo (je už ale celkově vyšisovana). Nyní už je ale taky vyhozena.
Včera jsem byla v Tescome, kde jsem koupila titanovou. V čem je problém - bohužel pozdě, ale přece, jsem zjistila, že používání těch pánvi může mít potencionálně karcinogenní účinek a protože jsem na zdraví trošku přecitlivělá, tak jsem od včerejška nesvá, jestli z toho neonemocníme. Je to paradox, nejím nic připáleného, na těch pánvích jsem dělala hlavně palačinky, prostě si hlídám, co jím, ale s těmi pánvemi jsem to zanedbala a teď mám strach. :( Partner říká, že teď už s tím stejně nic nenadělám a ať se nebojím. Ale já mám tak blbou povahu, že nad tím stejně přemýšlím a vyvolává to ve mě úzkost. Přidávám fota.
Díky za diskuzi.

mimi1004
9. říj 2022

Partner má pravdu. Nejhorší smrt je smrt z vyděšení. Už s tím nic dělat nemůžeš a pokud se tím budeš užírat, tak tím spíš si něco přivoláš. Ani přehnaná péče o zdraví není správná.

barumrallyebum
9. říj 2022

Myslim, ze dnesni materialy jsou zdravi nezavadne. Neni to jako ze zacatku, kdyz byl teflon novinka a az pak se zjistilo, ze to muze skodit. Tescoma je kvalitni.

autor
9. říj 2022

@barumrallyebum Ale já neřeším novou pánev z Tescomy, ale to, že jsme používali tyto dvě poškrábane a že z toho můžeme být nemocní.

xxx3d
9. říj 2022

ano, můžete z těch starých, již vyhozených pánví být nemocní.

lenkalubina
9. říj 2022

Já mám 4 podobné a neřeším 😉 nemocná můžete být dřív z jiných věcí než z tohoto...

cuuza
9. říj 2022

Vykloktej si octem, to všechno zneutralizuje... 😜

marge_s
9. říj 2022

Zkusila bych psychiatra 🤔
Ale jinak potencialne pri dlouhodobem uzivani tyhle veci, treba olizovani 3x denne 20let. To chce klid

lachipie
9. říj 2022

Osobně si nemyslím, že pokud časem onemocníte rakovinou, že to bude z pánví... Takových jiných možností a vlivů, proč člověk může onemocnět rakovinou je, že to že jste vařili na potencionálně nevhodné pánvi, bych v tom nehledala. A i kdyby... Tak teď s tím chceš dělat co. Prostě nic, prostě stalo se, jede se dál. Prostě klid. Tím že se budeš stresovat z každé ptákoviny, tím spíš onemocníš.

aselluska
9. říj 2022

Neřešila bych. Měla jsem známou, která jedla kořínky, zdravou stravu, cvičila, pečovala o sebe a rakovinu měla. Tolik škodlivin je kolem nás, že se tomu neubráníš

jjasmina
9. říj 2022

Tak my tohle neřešíme teda a hodila bych se do kopy, ať z dětí nevychovas uzkostlive jedince, co řeší každý prd

martiniquest
9. říj 2022

Vyhod panve a tohle cele za hlavu. A trochu bych popremyslela, zda netrpis uzkostnou poruchou. Coz nemyslim ve zlem, je to pekna svine a mam s ni vlastni zkusenost.

renda36
9. říj 2022

No tak to radši ani nedýchej. Víš co je sraček ve vzduchu, oblečení , jídle, kosmetice ? Prostě všude. Chtělo by to asi psychologa, protože,kdo přemýšlí na škodlivostí dvou poškrábáných pánví, není v pořádku 🤦

maxulekapcule
9. říj 2022

Jejda, tak to by tě ze mě jeblo. Normálně sním prošly jogurt ( prošly, ne plesnivý ). Jabka jim normálně že stromu, používám indukční desku přesto, ze jsem kardiak ( a pro ty je to přeci škodlivé ). Holka nešťastná, hod se do klidu ;)

lora87
9. říj 2022

Pánve jsi vyhodila, co s tím chceš dělat víc? Chce to klid. Pokud más takovéto stavy často, dělej s tím něco, prosím. V zájmu tvém i tvé rodiny.

kakba
9. říj 2022

Tvuj partner je taky jako ty? Aspon jeden by mel byt normalni. Holka, tohle je na pomoc, jestli resis panve.

kitycat
9. říj 2022

Ako, tu pomoze iba cestovat v case, tu panvicu si sama vyrves z ruky a ukazes si tuto diskusiu, inak neviem co by si chcela podniknut... Ozaj nad tym neprenyslaj a zi zivot ako priatel

jjasmina
9. říj 2022

Jinak vy patříte do rukou odborníka, který vám nasadí vhodné léky na úzkost

leilinka1234
9. říj 2022

Vyhodila pánve a šla si dát cigáro na nervy 😂😂... Hlavně klid a nohy v teple 😁

eloise02
9. říj 2022

Lidi jsou blázni, fakt. Jestli blbá lehce poškrábaná pánev u tebe dokáže vyvolat úzkost, jak se dokážeš vyrovnat s vážnějšími věcmi, co tak člověka v životě potkávají?

ajja87
9. říj 2022

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Asi by to chtělo dobrého psychiatra... Jen otázka - manžel je taky takový?

veruuu_kubesovic
9. říj 2022

A hlidas si taky zajisté i co dychas, viď?
Mám doma trochu poškrábané pánve, no a? Asi si hodím koupel v savu, ať se těch karcinogenních látek zbavím 🤣🤣🤣🤣 a tobě doporučím méně číst 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

westie
9. říj 2022

Tak s vyhozenyma panvema uz tezko neco udelas, ale v tuto chvili muzes pro sve zdravi udelat to, ze prijdes na pricinu sve “blbe povahy” (jak sama pises), treba za pomoci odbornika.
Zcela bez urazek, racionalni pohled na vec - muzes zmenit sve chovani v minulosti? Nemuzes. Muze ti nejak pomoci nad minulosti porad premyslet a stresovat se z toho? Nemuze. Takze jde o zbytecny stres, ktery ti nic pozitivniho neprinese. A protoze pecujes o sve zdravi, mela by ses snazit delat to, co tvemu telu a mysli prinasi nejaky uzitek. A tady vime, ze toto to neni.

zelenaesmolda
9. říj 2022

@barumrallyebum
poskozeny teflon je karcinogenni i dneska

odula
9. říj 2022

Twe.... ja jsem takovej pervert, ze jsem myslela ze jde o něco sexuálního... :D dávám si facku a mizím

sorboni30
10. říj 2022

🙏 z par palacinek urcite neumres. Spis ze stresu, co smis a nesmis 🙌

kacvorus
10. říj 2022

ta titanova panev od Tescomy ma take neprilnavy povrch, takze si koupila to stejne. Kdyz uz se bojis, tak si kup celonerezove nadobi u nej nic nehrozi.

zelenaesmolda
10. říj 2022

@odula
😀