Hezkou neděli. Přejdu rovnou k věci. Máme dvě pánve. U jedné jsem si asi 14 dní zpět všimla drobných rýh, kdy prosvítá něco bílého, asi teflon, předpokládám. Hned jsem ji vyřadila z provozu.
Tu druhou jsme ještě používali, měla sice drobné rýhy, ale nic neprosvitalo (je už ale celkově vyšisovana). Nyní už je ale taky vyhozena.
Včera jsem byla v Tescome, kde jsem koupila titanovou. V čem je problém - bohužel pozdě, ale přece, jsem zjistila, že používání těch pánvi může mít potencionálně karcinogenní účinek a protože jsem na zdraví trošku přecitlivělá, tak jsem od včerejška nesvá, jestli z toho neonemocníme. Je to paradox, nejím nic připáleného, na těch pánvích jsem dělala hlavně palačinky, prostě si hlídám, co jím, ale s těmi pánvemi jsem to zanedbala a teď mám strach. :( Partner říká, že teď už s tím stejně nic nenadělám a ať se nebojím. Ale já mám tak blbou povahu, že nad tím stejně přemýšlím a vyvolává to ve mě úzkost. Přidávám fota.
Díky za diskuzi.
Myslim, ze dnesni materialy jsou zdravi nezavadne. Neni to jako ze zacatku, kdyz byl teflon novinka a az pak se zjistilo, ze to muze skodit. Tescoma je kvalitni.
@barumrallyebum Ale já neřeším novou pánev z Tescomy, ale to, že jsme používali tyto dvě poškrábane a že z toho můžeme být nemocní.
ano, můžete z těch starých, již vyhozených pánví být nemocní.
Já mám 4 podobné a neřeším 😉 nemocná můžete být dřív z jiných věcí než z tohoto...
Vykloktej si octem, to všechno zneutralizuje... 😜
Zkusila bych psychiatra 🤔
Ale jinak potencialne pri dlouhodobem uzivani tyhle veci, treba olizovani 3x denne 20let. To chce klid
Osobně si nemyslím, že pokud časem onemocníte rakovinou, že to bude z pánví... Takových jiných možností a vlivů, proč člověk může onemocnět rakovinou je, že to že jste vařili na potencionálně nevhodné pánvi, bych v tom nehledala. A i kdyby... Tak teď s tím chceš dělat co. Prostě nic, prostě stalo se, jede se dál. Prostě klid. Tím že se budeš stresovat z každé ptákoviny, tím spíš onemocníš.
Neřešila bych. Měla jsem známou, která jedla kořínky, zdravou stravu, cvičila, pečovala o sebe a rakovinu měla. Tolik škodlivin je kolem nás, že se tomu neubráníš
Tak my tohle neřešíme teda a hodila bych se do kopy, ať z dětí nevychovas uzkostlive jedince, co řeší každý prd
Vyhod panve a tohle cele za hlavu. A trochu bych popremyslela, zda netrpis uzkostnou poruchou. Coz nemyslim ve zlem, je to pekna svine a mam s ni vlastni zkusenost.
No tak to radši ani nedýchej. Víš co je sraček ve vzduchu, oblečení , jídle, kosmetice ? Prostě všude. Chtělo by to asi psychologa, protože,kdo přemýšlí na škodlivostí dvou poškrábáných pánví, není v pořádku 🤦
Jejda, tak to by tě ze mě jeblo. Normálně sním prošly jogurt ( prošly, ne plesnivý ). Jabka jim normálně že stromu, používám indukční desku přesto, ze jsem kardiak ( a pro ty je to přeci škodlivé ). Holka nešťastná, hod se do klidu ;)
Pánve jsi vyhodila, co s tím chceš dělat víc? Chce to klid. Pokud más takovéto stavy často, dělej s tím něco, prosím. V zájmu tvém i tvé rodiny.
Tvuj partner je taky jako ty? Aspon jeden by mel byt normalni. Holka, tohle je na pomoc, jestli resis panve.
Ako, tu pomoze iba cestovat v case, tu panvicu si sama vyrves z ruky a ukazes si tuto diskusiu, inak neviem co by si chcela podniknut... Ozaj nad tym neprenyslaj a zi zivot ako priatel
Jinak vy patříte do rukou odborníka, který vám nasadí vhodné léky na úzkost
Vyhodila pánve a šla si dát cigáro na nervy 😂😂... Hlavně klid a nohy v teple 😁
Lidi jsou blázni, fakt. Jestli blbá lehce poškrábaná pánev u tebe dokáže vyvolat úzkost, jak se dokážeš vyrovnat s vážnějšími věcmi, co tak člověka v životě potkávají?
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Asi by to chtělo dobrého psychiatra... Jen otázka - manžel je taky takový?
A hlidas si taky zajisté i co dychas, viď?
Mám doma trochu poškrábané pánve, no a? Asi si hodím koupel v savu, ať se těch karcinogenních látek zbavím 🤣🤣🤣🤣 a tobě doporučím méně číst 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak s vyhozenyma panvema uz tezko neco udelas, ale v tuto chvili muzes pro sve zdravi udelat to, ze prijdes na pricinu sve “blbe povahy” (jak sama pises), treba za pomoci odbornika.
Zcela bez urazek, racionalni pohled na vec - muzes zmenit sve chovani v minulosti? Nemuzes. Muze ti nejak pomoci nad minulosti porad premyslet a stresovat se z toho? Nemuze. Takze jde o zbytecny stres, ktery ti nic pozitivniho neprinese. A protoze pecujes o sve zdravi, mela by ses snazit delat to, co tvemu telu a mysli prinasi nejaky uzitek. A tady vime, ze toto to neni.
@barumrallyebum
poskozeny teflon je karcinogenni i dneska
Twe.... ja jsem takovej pervert, ze jsem myslela ze jde o něco sexuálního... :D dávám si facku a mizím
🙏 z par palacinek urcite neumres. Spis ze stresu, co smis a nesmis 🙌
ta titanova panev od Tescomy ma take neprilnavy povrch, takze si koupila to stejne. Kdyz uz se bojis, tak si kup celonerezove nadobi u nej nic nehrozi.
@odula
😀
Partner má pravdu. Nejhorší smrt je smrt z vyděšení. Už s tím nic dělat nemůžeš a pokud se tím budeš užírat, tak tím spíš si něco přivoláš. Ani přehnaná péče o zdraví není správná.