Vybírám nový sporák, doteď jsem měla klasický elektrický plotýnkový Amicu. Ráda bych sklokeramiku, žádné extra funkce nepotřebuji. Zajímá mě horkovzduch, nemám s ním zkušenosti, někdo říká že vysušuje, cukroví peče spíš do křupava, hlavně mě zajímá když je u sporáku napsaný horkovzduch, jestli ho můžu zapnout kdy já chci, takže třeba vůbec, nebo jiná možnost pečení není.
@malytlustyhroch to je dobrý nápad s tím návodem, díky
Já bych teda jen podotkla, ze sklokeramika je už docela přežitek....radši bych se divala po indukční desce, ušetřis dost času 😉
Na milion procent si kupte indukční desku a ne sklokeramiku. Jídlo se vám začne vařit mnohokrát rychleji a indukce je navíc i bezpečnější. Za mě můžu doporučit tenhle: https://www.datart.cz/Sporak-indukcni-BEKO-FSM6...
Horkovzduch je super, jen se s tim musi umet. Je to super na maso, na kolace za me ne. A sporak mam plynovej. Jsem z gastra a na plyn jsem zvykla.
A rozhodne nevybirat shit znacky jako gorenje, beko a dalsi lacinosti. Spis Siemens nebo Bosch
V mé troubě lze horkovzduch zapnout nebo vypnout. Používám ho minimálně, v podstatě jen na cukroví a sušenky, kde umožňuje péct více plechů naráz.
Ohledně varné desky neporadím, nedám dopustit na plyn.
@popelka1984 Tak se podívej po troubě, kde lze přepnout horkovzduch a klasické pečení seshora a zdola, takových je hodně. Horkovzduch je fajn na pečení, když suším např. bílkové těsto nebo když suším ovoce nebo zeleninu na vegetu. Na vaření mám plyn, síce opruz na čištění ale když vypadne nebo vypnou elektřinu, tak vařím normálně. Mám Siemens troubu. Předtím elektrolux, vydržela skoro 20 let.
My mame plynovou moru a tam horkovzduch jako bonus,funkce zvlast. Mohu pect jen zezhora,zespodu,kolem,horkovzduch. Mam tam i funkci grill,typ sporaku ti uz nepovim, je to starsi typ a nazev ma smazany...
Děkuji vám holky, rozpočet na to je omezený, počítám tak s deseti tisíci a do toho se s indukcí asi nevlezu, nevím, na to jsem ještě nekoukala. Jde mi hlavně o ten horkovzduch, aby šel zapnout podle potřeby, jestli teda opravdu vysušuje, jak se říká. No tak jdu teda něco vybrat.
Já mám nově parní troubu AEG. S tou to ještě neumím, ale původně jsem měla Zanussi s horkovzdušnou funkcí a normálně jsem v ní pekla úplně všechno. I vánoční cukroví. Teda všechno ne - maso ne, jsme vegetariáni. 😀