Mříže do oken. Máte zkušenost?

hanka_333
15. led 2022

Zvažujeme stěhování do bytu v přízemí, má výbornou polohu, dispozici i cena ujde. Nejsou tam schody. Ale trochu se toho bojim. Máte dobre zkušenosti s vnitřní mříží do oken, která by se zavirala třeba jen na noc? Ty venkovní mrize umístěné nastalo se mi moc nezdaji, bude to jak vězení. Ale s tou vnitřní mříží se asi zas nedá větrat? Nebo mate nějaké lepší zabezpečení?

j.a.n.i
15. led 2022

@hanka_333 Když jsem byla dítě, tak jsme taky bydleli v přízemí, do dvora byli okna asi 90 cm nad terénem, takže tam byly ty venkovní mříže a nepřišlo mi na tom nikdy nic divného.

westie
15. led 2022

S mrizemi zkusenost nemam, ale nepremysleli jste o venkovnich zaluziich nebo roletach, ze by mely taky nejaky zabezpecovaci prvek?

beata.n
15. led 2022

Bydlela jsem nekolik let v prizemi. Spis nez mrize bych volila zabezpecovaci system do oken. Neumim si predstavit mit na oknech mrize...

barmil
15. led 2022

@hanka_333 venkovní rolety, přes den to nevidíš a vnoci Te to ochrání.

goovana
15. led 2022

@hanka_333 přesně venkovní rolety super

hanka_333
autor
15. led 2022

@westie To možná není špatný nápad. A jaký zabezpečovací prvek máš na mysli?

j.a.n.i
15. led 2022

@goovana Akorát pokud jsou vytazene, tak je jsou k ničemu a zlodeji nechodi jen v noci a zas zatahovat je pres den když jdes pryc, akorat křičís do sveta, ze tam nejsi.

jasminek2012
15. led 2022

Mříže určitě ne. Zaprvé mi to vadí kvůli vzhledové stránce, navíc je to pro zloděje spíš lákadlo, že tam máš něco, co si chráníš.
Dej si tam normálně tu venkovní roletu nebo žaluzie, má to tu spousta lidí v okolí a vypadá to super.
Ale já bydlela ve sníženém přízemí 20 let, na oknech jsme nic neměli, jen zasklený balkon a v pohodě. Mamka to neřešila.
Teď jsem zas v přízemí, ale 3,5 m nad zemí, takže neřeším. Ale časem bych chtěla ty rolety kvůli slunci.

westie
15. led 2022

@hanka_333 Zkusila bych se zeptat, jestli pri zavrenem stavu neexistuje nejaky automaticky zamek, ktery by to zablokoval pro venkovni otevreni.

lennus
15. led 2022

@hanka_333 Existují i zatahovací mříže a nerozbitná okna. Zjišťovala jsem kdysi kvůli bytu v prvním patře. Ale kamarádka mé odrazovala, že jsou ta nižší patra posle statistik nejvíce vykrádány.

jasminek2012
15. led 2022

@lennus vykrást vás můžou i přes dveře v patře, otevřít panelákové dveře znamená pro zloděje pár minut. Takže bohužel nikde není člověk úplně v bezpečí.

lennus
16. led 2022

@jasminek2012 To samozřejmě, ale autorka hledá přece možnosti pro zvýšení bezpečnosti v prvním patře/přízemí