Mám mixér mixSy od Zepteru, dost letitý, ale bramborovou ještě kaši zvládne, rozmixuje i polévku. Ale když dělám pomazánku, tak uprostřed mám téměř máselnou hmotu, která směrem k okrajům hrubne až na docela velké kousky zeleniny či ovoce. Dělám v tom i dětské příkrmy a s kousky kedlubny či hrušky samozřejmě moc úspěchů neudělám. Pažitku mi asi nerozmixuje žádný mixér, ale chtělo by to něco lepšího. Teď jsem navíc zjistila, že jsou i takové, které nejen rozmixují, ale i "upáří" zeleninu či maso, takže se v tom dají dělat i polévky. Jaké máte s tímto typem mixéru zkušenosti?
já jsem používala na příkrmy obyčejný tyčový mixér...
@nupta Mam od aventu 4 v 1 a za me naprosta pecka, zrovna jsem ho predevcirem zase vybalila a zacala s druhou dcerou prikrmovou cestu😀Je to super pomocnik ale jinak bezne na dospelacke vareni pouzivam tycovy mixer. Pouzivam ho na zeleninu,maso,polevky. Nejlepsi je, ze se vse udela v jednom,takze neuklizis horu nadobi, navic nehlidas jestli uz je hotovo. Zmacknes jeden cudlik a az je to hotove tak to zahvizda.
@hlamic Hm, tak tohle stojí za úvahu. A děláš tam i pomazánky? Skutečně se maso v páře dobře udělá? V páře děláme jen lososa v troubě, neumím si představit třeba telecí, jak dlouho to trvá? A bramborovou kaši taky zvládne? A jak rozmixuje mrkev? Hromada otázek, viď, jsem zvědavá...
@nupta udela maso,akorat ho musis nakrajet na male kousky (max ho zapnes 2x za sebou), ja v nem delala kureci,hovezi...kasi zvladne i mrkev (tu jsem delala naposled vcera, plus u zeleniny je ze neztrwci barvu ani chut). Prvni dcera mela prvni zub az v 11 mesicich a ja ji mixovala vsechno jidlo jeste dlouho pote, nesnesla sebemensi kousek,plyvala to. Je super, kdyz zacinas ze to rozmixuje do hladka traba dnes 1/3 cukety a nemusis jak s tycakem resit to ze tak male mnozstvi nejde. Pomazanku jsem v tom nezkousela ale dik za tip. Klidne se ptej...
Tak nakonec máme doma tescomu, zatím spokojenost. Díky za vaše rady.
Na mixování dětské stravy jsem si koupila smoothie mixér SENCOR SBL 2211GR, stačí si jen ohlídat, že je tam i nějaká tekutina, aby se to pěkně projelo. Bral i vařené maso do příkrmu (jen se muselo pokrájet na menší kousky) a přidávala jsem zbytek vody, ve které jsem vařila tu zeleninu a maso) A v létě si teď dělam koktejlíky, když už nemusím prckovi vše mixovat. Na ostatní mám jiný už letitý mixér, tím beru třeba i kopr (na pažitku je lepší nůž nebo nůžky na bylinky).