Ahojky/ dobrý den.
Jaké mate prosím matrace pro sebe? Mám matrace už nějakých 10 let a už se na nich nedá spát, chceme koupit nové ale nějaké kvalitnější, příjemnější, na kterých se Dobre spi. Nejlépe do 10 tisíc za obě matrace. Také bych rada vyzkousela na prodejně a aby byli v pohodě i pro malé dite, které v poslední době spi s námi a také aby vydrzeli dalších par let. Mate nějaké Dobre zkušenosti? Dekuji
V ikee mají teď slevy, vybrat se určitě da
MPO matrace
Proc se radis tady na netu. To chce zajit do nejakeho studia slecializovane na matrace. Ja mam napriklad matrace DPV a jsem s nima maximalne spokojena mame je uz 12 let a stale jako nove. Vyhovuji nam. Musis zajit do specialky, nekupuj z lidlu. Musis si ty matrace zkusit na vlastni oci a cit.
Pokud chceš kvalitu, tak nekupuj ikeu apod. (a tp jsem ji kdysi koupila do mého pokoje). Zároveň koukej na to, zda ta daná firma má matrace v rozloženém stavu - né jako ikea slisované do ruličky. Tím se ta matrace ničí. Když jsem pracovala v byťáku, prodávali jsme Moravia Comfort (česká značka). Matrace by se měla měnit každých +-5 let, jelikož se ti po těch +-5letech mění potřeby pro spánek. Určitě vyzkoušet u prodejce s tím, že si na ni musíš i lehnout, jak spíš doma (takže né klasika prkno, ale pokud spíš na boku/zádech/břiše, musíš to udělat v poloze, ve které spíš). Zároveň si promyslet, zda chcete jeden kus nebo dvě různé. Jestli ty i chlap chcete stejné (někdo rád měkčí, jiný silnější). Pak musíš koukat na nosnost. V neposlední řadě je to i o zdravotní stránce - jestli nějakou zdravotní, či např. s kokosem, paměťovou apod. Jo a jestě bych zapomněla - čím vyšší, tím nejen déle vydrží, ale je i komfortnější spánek ( určitě nekupovat menší jak 18, lepší je 24cm výška). A co se týče dodatku s dítětem - dospělý potřebuje jinou matraci oproti dítěti, takže buďto koupíte sobě nebo jemu.
My máme od Vánoc z Pro Spánku a nemůžu si vůbec stěžovat. Spí se suprově. Cenově ale je to +- jedna za 10 000. No, po domluveném nákupu jsme se šli podívat schválně vedle do Jysku na matrace a tam jsme se strašně nasmáli při vyzkoušení matrace, která fungovala zřejmě i jako trampolína 😄 a chtěli za ní snad 35 tis 🙈
JMP a spokojenost. Ale s kvalitní matrací se do 10.tis vejdete tak možná s jednou, ne dvěma..
Docela fajn mi přijdou české matrace Tropico. Můj muž ji má na své půlce postele. Každý jsme totiž na tom váhově jinak a zjistili jsme, že nemůžeme spát na stejné matraci. Můj muž potřebuje tvrdší matraci, do které se tolik nezaboří, jinak ho bolí záda. Ty české matrace Tropico nabízí matrace ve více cenových hladinách, určitě se tam dají koupit i 2 do 10 tisíc. Nemyslím si, že člověk musí mít extra drahé matrace, aby se vyspal. Jen musí vědět, co chce a potřebuje, a podle toho vybírat. Pro těžší lidi se obecně doporučují spíš tvrdší matrace. Ale kromě matrace je důležitý i dobrý rošt. Můj chlap si nemůže vynachválit rošt z pevných latěk, který nepruží a drží matraci hezky v rovné poloze.
Teď jsem se šla podívat na dceřinu matraci. A ta má českou značku Řešeto. Cenově se některé typy taky dají pořídit výhodně. My jsme nakupovali matrace v místním nábytku. Předtím jsme doma měli matrace s línou pěnou, docela drahé. A dost blbě se z nich vstávalo, jak v nich byl člověk zabořený. Přijde mi, že to je dobré tak pro ležáky, kterým hrozí proleženiny. Někdy je obyčejná matrace lepší než jakési moderní vychytávky.
Máme z Pro Spánek a nemůžu na ně říct nic špatného, vyspíme se s přítelem dokonale. 🙂
10.000 za 2 matrace je utopie, aby byly kvalitní a vydržely. Za tu cenu tak Lidl, když budou v akci. Nebo vyzkoušej v Makru, tam bývají levné, ale jaké jsou, nevím. Z Lidlu má kamarádka pro školní děti a také pro návštěvy v pokoji pro hosty.