Máte ověřený přírodní čistič?

27. lis 2024

Zdravím všechny,
máte nějaký osvědčený přípravek na koupelny?? Vodní kámen, usazeniny atd?..
Máme rodinný dům a ČOV takže musím hodně řešit co používám. Bohužel nemohu sáhnout po chválených chemiích , který zaberou na vše.
Mám vyzkoušen Frosch, Ecover, Method.. je to vše takový “ nemastný, neslaný”…
Ocet a jeho sláva je sice fajn, ale už ho používám jen na vytírání, odpady a praní…
Zničil mi dost hezky silikony v koupelně .

kekita
27. lis 2024

Nejradši mám HG profesionální čistič, ale po tom by ti všechny bakterie vymřeli. Na druhou stranu je ho oproti eko variantám potřeba jenom trošičku...
Jinak přírodní složení by měla mít mít powerpaste od scrub daddy. U ní jako u jediné nepoužívám rukavice a nedráždí a opravdu funguje. Naposled jsem se dívala, že ji mají i v tedi akorát bez houbičky.

autor
27. lis 2024

O něm jsem slyšela právě… ale to nemůžu použít 🙈 a tu pastu Pink mám ale s ní docela piplačka. Nejradši bych nějaký sprej.

kekita
27. lis 2024

to není pink pasta, ta mě přijde nic moc (měla jsem i ty jejich čističe a taky mě nepřesvědčily...). Ta powerpasta je fakt lepší a nejenom na koupelnu, ale i na kuchyň, připálenou troubu, boty,...

miryp
27. lis 2024

A ředila jsi ten bílý ocet a nechávala ho působit jen krátce? Pokud ne, pak byla chyba v postupu, nikoliv v octu. Jinak samozřejmě můžeš místo octu použít roztok s kyselinou citronovou.

cherie24
27. lis 2024

Já ředím bílý ocet půl na půl s vodou a do toho přidávám pár kapek éterického oleje. Už takhle jedu rok a půl jak domácnost, tak záchod i koupelny a zničeného nemám nic. Vždycky nastříkám, nechám pár minut působit a opláchnu vodou. Bílý ocet není tak agresivní a nenarušuje povrchy a s vodním kamenem si poradí dobře.

anetka1701
27. lis 2024

Na vodní kámen jsme koupili parní čistič 😅 ten velikej, vypadá jak malej vysavač... Koupelna se po čištění leskne jak z reklamy 🙂

petramana
27. lis 2024

a treba mydlovy cistic Denk mit z DM? vzdycky si ho naredim do rozprasovace a pouzivam na cokoliv

journals
27. lis 2024

Máme hodně tvrdou vodu a používám Sonett. Není to zázračný čistič, samo se to nevyčistí, ale jsem s ním spokojená. Nebo i s Feel eco