Milé ženy, kdo z Vás máte doma lívanečník (tedy pánev s bud 4 nebo 7 oddělenými prostory , bud na lívanečky nebo typicky na volská oka). Jak často používáte? Pořídili byste znovu? Jako - líbí se mi to, ale říkám si - vážně potřebuji další "krám do kuchyně"? Nepřejde mě nadšení po prvním měsíci? Na druhou stranu, už jsem si dlouho nic nového do kuchyně nepořídila, tudíž mám cukání. 😉 Tak budu ráda za Vaše sdílení zkušeností... Díky a krásný den všem!
Koupila jsem lívanečník s granitovou úpravou a stejně jsem se vrátila k běžné pánvičce, lívance jsou tam rychleji upečené a lépe se mi obrací.
Mam stary lytinovy a asi ho neumim pouzivat nebo je to nejak nekompatibilni s moji elektrickou plotinkou, vzdycky jsou upeceny na strane bliz ke stredu plotynky a syrovy na vnejsi strane. Takze za me zlata panvicka. Livanecnik bych znovu neporidila.
@leilinka1234 super, děkuji moc. Jaký máš povrch pánve? O to jde asi především. Nesnáším ty povrchy, kde se to škvaří a nejde to snadno ven. Jinak mám indukci, což je další potenciální háček, ikdyž dnes už je to snad u kvalitní pánve samozřejmost, že jdou i na indukci.
@miryp Díky za názor, taky si říkám, zda to nakonec v normální pánvi nejde líp...
Tak záleží jak často delas volska oka a livance :D já bych to nevyuzila, pac je dělám 2x do roka :D zato sem si koupila pánev na palačinky, ty si dělají děti minimálně jednou do týdne, tak toho kupu nelituju :D
to záleží, jak často i teď děláš lívance a volská oka, my máme, ale vytáhnu opravdu 2-3 do roka, děláme spíš palačinky
@leilinka1234 Taky mám a mně to na tom vůbec nejde. Buďto jsou smajlíci moc hnědý a nebo to nechám pozvolněji, ale když se chci podívat, jak vypadá ze spoda, tak to nikdy nevrátím úplně přesně, jak tam ten smajlík byl, takže jsou pak křivý obrázky. 😝
Mám lívanečník, blbě se ty lívance obrací, opravdu. Jsou trochu vyšší, takže těsto nahoře je ještě trochu tekuté když už potřebuje otočit aby se spodek nepřipálil. A když to otáčíš musíš to překlopit zpět do toho malého kruhu. Což se ne vždy úplně povede. A vždycky zápas jak to podebrat. Na pánvi jsou lívance snazší.
Ja teda na livanecnik nedam dopustit, pouzivam tak 1-2x mesicne, nedovedu si predstavit delat livanecky a vejce na necem jinem… mam indukci a livanecnik neprilnavy (teflonovy), krasne se mi obraci plastovou obraceckou, nikdy jsem nemela problem. Urcite bych si ho koupila do kuchyne znovu (uz jsem to jednou udelala, kdyz jsme prechazeli z plynu na indukci).
TAkže klasika, padesát na padesát.... 😉 Díky, ženy za sdílení. Asi ještě posečkám, a když mě to bude držet i za dva měsíce, tak to možná risknu. Já právě přemýšlím, že bych ty lívanečky dělala častěji než dosud, i třeba dětem na svačiny.... Ale známe to, plány jsou veliký a jak to pak dopadá, žejo?
@leilinka1234
A jestli, tak já určitě bez smajlíků. Na tyhle kravinky mě moc neužije, a když si představím ty potenciální komplikace, jak to tu někdo líčil, tak mám jasno!
Jasně, naštěstí existuje víc možností 😃 u nás smajlíci frčí, i když teda jsem pánev kupovala jen proto, že jsem šla zrovna kolem a byla v akci 😃 ale fakt si nemůžu stěžovat, obracím to bez problémů silikonovou stěrkou a opéká se to úplně v pohodě 👌
A zrovna dneska jsem je dělala dceři k snídani a do školy na svačinu. Za mě super věc prostě a je na plotně často 😊
My máme lívance 3x - 4x týdně, protože je to nejvděčnější snídaně spolu se svačinou do školy. A těsto se dá postupně upravovat, takže nejprve ze základního těsta upeču pro syna multialergika k snídani a do školy, pak přidám vejce a napeču várky pro dceru a pak přidám semínka a protein a upeču dospělým. Nevím, zda je problém v tom, že máme plyn, ale lívanečník je pro mě fakt za trest. Nepropéká se to stejnoměrně, trvá to dlouho, blbě se to otáčí. Na té pánvi to prostě frčí.
@miryp podělila by ses prosím o recept? Zajímal by me zvlášť ten se semínky...
@skororozvedena já jediné, co vážím, jsou ovesné vločky a to dávám 160 g pro celou rodinu. Do základu pak dávám místo vejce banán nebo jablko, trochu oleje, trochu skořice, trochu prdopeče a vodu dle potřeby (tu většinou ještě v průběhu práce s těstem dolévám, protože ty vločky bobtnají a hodně sají). Poté, co odpeču dávku pro syna, přidávám vejce a peču pro dceru. Nakonec přidávám protein, lžičku chia a lžičku konopných semínek (ty předem namočím) a dopeču ty poslední. Syn si je dává samotné nebo s marmeládou a ovocem, dcera s vegan jogurtem a ořechovým máslem a my si je dáváme s vegan jogurtem, ořechovým máslem, rozvařeným lesním ovocem a navrch to sypeme kakaovými boby.
@miryp Moc děkuji!
mam uz spoustu let livanecnik od Tescomy, pece velmi rychle. Ja jsem spokojena a deti taky..pouzivam obcas i treba na bramboracky, kvetakovy placicky a tak..jako da se bez nej zit, ne ze ne...
Mám a děláme lívance hodně. Za mě doporučuji 😊 chce to koupit kvalitní pánev.