Ahoj holky 🤗
Obracím se na vás s dotazem. Koukáme po nové kuchyňské lince. Máme jednu v merku, v Asko nábytek. Jen teda případně bude potřeba ji trochu překopat k "obrazu našemu" 😅 Což by prý teda problém vůbec neměl být.
A mě zajímá... Máte někdo od nich kuchyň? Jak jste spokojeni? S kvalitou, realizaci, apod.
Chceme jen rovnou linku podél zdi, se spotřebiči, bez ledničky.
Myslíte, že je reálné se vlézt do cca 150-180k? Je mi jasné, že hodně bude záležet na námi zvoleném materiálu.
Dále taky, můžete dát tipy, na co si máme dát pozor? Přece jen je to investice na delší dobu, kdy očekáváme nějakou životnost.
Kuchyňskou linku si vybíráme takhle poprvé, tak oceníme všechny postřehy...
@nikoulinka Pokud máte takový rozpočet, jděte za stolařem/truhlářem a žádejte o cenovou nabídku.
My právě hlavně nemáme představu úplně, kolik co stojí 😅 Jako jo, koukáme na net, nabídky, apod. Jenže pořád to jsou ceny za "hotové" kuchyně a my přece jen chceme "na míru" a ne asi úplně běžnou (bude až ke stropu). Takže vůbec upřímně nemáme ani představu, jaké možnosti máme. Amatéři 😂
Ale zkusíme nejspíše poptat teda i někoho tady v okolí. Ale co vím, u nás je toho pomálu, a když už, tak dlouhé čekací doby. Jednou jsme si tak nechali dělat "dřevěný kumbal" taky na míru, a trvalo to přes půl roku 🙄 A ač je to nádherně provedené, asi nechci tak dlouho čekat i na kuchyň 😅
@nikoulinka tak pět let zpět jsem si dělala od nich kuchyň cca za 100.000kc na to že to bylo vyrobené na zakázku jsem jsem byla s něčím nespokojená..třeba v horních a dolních policích v regálu jspu bohužel udělaný po stranách navíc dírky(na tu polici) kde je police jen jedna a díry jsou tam dost na oko udělané. A pak reklamace..ty se táhnou strašně dlouho.
Od nich bych asi už nikdy víc.
Kámoška má cca max 2 roky starou kuchyň v bytě až ke stropu víceméně do "U" různé atypické skříně, potravinovou skříň a má ji od truhláře a říkala mi něco kolem 100tis
@nikoulinka Na dobrého truhláře je čekačka i klidně rok. Tchán je stolař. Jako řeknu to takto - kuchyň od dobrého truhláře je na klidně 20 let a déle. U aska apod. počítej s tím, že více jak 15 let nedá.
Teď jsem kupovala v Asku jen police, jednu jsem musela vrátit a teda "blbější" systém reklamací jsem dlouho nezažila. Peníze mi pak vrátili až asi za dva měsíce na účet.
Každopádně na míru nejlepší truhlář nebo podle mě dobrý poměr kvalita/cena je z Ikea. Můžete si to na jejich stránkách uspořádat a rovnou vidíte, kolik by to stálo nebo si s nimi domluvit konzultaci. Můžete si to sami sestavit (pokud máte zkušenost) nebo domluvit montéry. Velký výběr dekorů, vnitřního vybavení.
@dizi my právě jako takhle s Asko máme dobrou zkušenost - máme kompletně celý dětský pokoj. Od šatny, až po police. S kvalitou jsem spokojená. Ale je mi jasné, že to může být kus od kusu.
V IKEA jsme taky koukali. Ale neskutečně nás odradila cena za dovoz a montáž. U linky, která se nám tam líbila, už jako "hotová" z jejich výstavy, kdy se bavíme, že její cena byla 126k, tak montáž + dovoz uvedeno 64.900 a to nekecám. Tři jsme to četli 😅
@fyii To jsou hlavně ty jejich knihovny a police do obyvaku, ty kdyz clovek rozřízne, tak jsou duty. U kuchyni mi ale prijde, ze se snazi drzet kvalitu, maji snad i zaruku 10 let. Mam v Ikea kamaradku, tak s ni vse konzultuju. Ale jasny, nemam porovnání s ostatnimi vyrobci, tak si to maluju, ze s nimi mam dobrou zkusenost.
@nikoulinka husty, to snad neni mozny. To asi budete od ikea daleko? Nam neco vezli (ne kuchyn, ale matrací, zahr.nabytek, nejake skrinky) z Prahy do Hradce (100km) a bylo to asi za 3 tisice.
Jinak znamej montuje ikea kuchyne a rikal, ze to vychází asi 10% z ceny nábytku.
@dizi právě, že daleko ne. máme ji vedle ve městě, takže cca 20km? Jako ano, u jiných sestav cena byla i jiná, ale k tak se pohybovala +- 24k. Já chápu, že je potřeba zaplatit ty kluky, co to nejhorší odse*ou, když už tak napíšu. Ale cena u té konkrétní se mi zdá šílená.
@nikoulinka koukni na mobelix tam je nejaka nemecka kuchyn jmeno ted nevim a to maji znami uz hodne let.. a ted maji montaz v cene nebo za 1kc, bezela reklama.. a horsi nez asko to urcite nebude..
@nikoulinka s timhle rozpoctem bych se nebala jit klidne za truhlarem a kvalita bude vyssi.. zkus poptat nekoho v okoli.. a mas skutecne kuchyn na miru s kvalitnimi pojezdy pravdepodobne blum atd.