Které barvy prát společně?

andyvestecka
11. únor 2023

Ahojte holky, je mi 18 a potřebovala bych poradit.. jaké barvy prat spolu ? Peru bile zvlášť , cerne a tmave (tmave modrá, zelena, tmave zelena, oranzova tmave modrá atd…) spolu..pak jestli muzu prat spolecne šedou a bezovou ? Byla bych rada za všechny rady 🙂

zelenaesmolda
11. únor 2023

@andyvestecka
Klidne.Nove veci pro jistotu vyperu zvlast nebo v ruce at ti neco nezabarvi.
Na bile veci nepouzivej avivaz,po ni pradlo sedne.A doporucuju koupit belici prasek,ktery se pridava k pracimu prasku,koupis treba v DM

te_reza
11. únor 2023

V rámci šetření rozlišuju akorát tmavý/světlý. Kolikrát hodím spolu všechno a nazdar 🤣 akorát dávám pozor u věcí nových, abych něco neobarvila.

jancazao
11. únor 2023

Šiju a kombinuju různé barvy. Koupila jsem si papírky proti zabarvení a když si nejsem jistá, radši tam papírek hodím. Nikdy se mi nic nezabarvilo a není to drahé.

zelenaesmolda
11. únor 2023

@jancazao
Kde ty papirky kupujes?Me prijdou teda docela drahe

dasipe
11. únor 2023

Já se s tím teda vůbec nemažu odjakživa a peru všechno dohromady, nehoda se za ty roky stala jen 2x 😅

hani_na
11. únor 2023

@andyvestecka Od té doby, co mám dvě děti peru zvlášť světlé a tmavé, koš je věčně plnej, takže místo vždycky využiju. Prodávají se i ubrousky proti obarvení prádla🙂

me_druhe_ja
11. únor 2023

No.... prostě tam nahazim všechno. 😀 a většinou přihodím jeden až dva papírky proti obarvení. 🙂 Nehody se staly minimálně za tu dobu, co Peru a snad denně. Akorát jednou mě vypekly jedny šaty ze sekáče....na ty nepomohly ani papírky. A pozor na nový džíny.

hojda
11. únor 2023

Já mám zvlášť bílé (aby zůstalo opravdu bílé, byli jsme na sportovní soutěži, kdy měly děti bílá kimona a opravdu bílá byla jen některá, takže je to fakt poznat), pak černé/tmavé, vždy dám dohromady i jednu pračku červeného a pak zbytek barevného, pokud se bojím obarvení, tak dám i ten papírek z DM.

jane46
11. únor 2023

Peru tmave, svetle a cervene. Seda je universalni a muze kamkoliv. Papirky z DM kdyz mam podezreni na nejakeho anarchistu. Jo a zvlast rucniky, uterky a kapesniky, to je ctvrta hromada.

jane46
11. únor 2023

@hojda Pravda, kimona zvlast... A par dalsich specialit (zaclony ci co pousti chlupy)

te_reza
11. únor 2023

@jane46 ručníky, ložní prádlo a džínsy beru jako samozřejmost prát zvlášť, ale flaknout do pračky červenou se zelenou - sem úplně v klidu 🤣 jednou jedinkrát se mi za ty roky obarvily plíny na růžovo, protože se mi do ručníků připletlo cosi červeného 😅

evawest
11. únor 2023

Ja jsem se driv snazila prat bile, tmave a cervene zvlast, pak uz jen svetle a tmave a ted uz peru jen zvlast co jde pak do susicky a co nejde, aspon vim, kdy jde cela pracka na susak a kdy ne 🤷‍♀️

babulinkab
11. únor 2023

peru černé, bílé a červené/barevné, ručníky a utěrky

eviicka
11. únor 2023

Já rozlišuju na 40 a na 60, takže barvy už nezvládám třídit 🙂 (co do množství věcí).
Akorát vím, že nové věci (a vínová prostěradla) mi nesmí k bílému a vic neřeším.

klokanka31
11. únor 2023

@andyvestecka Já barvy netřídím, peru vždycky všechny barvy dohromady a nikdy se nic neobarvilo...🙂

gingermom
12. únor 2023

@andyvestecka myslím, že to děláš moc dobře 👍 Hlavně bílé zvlášť, jinak i navzdory papirkům bílá zešedne 😉

lenatko91
12. únor 2023

Bílé, tmavé, někdy šedé, červené a modré. Pak zvlášť úterky a ručníky, zvlášť manželovy pracovní věci z lesa a poslední skupina takové extra citlivé jako je merino. Dětem teda třídím jen světlé/tmavé, když je toho víc 😃 a s naším peru dětské jen když ho už chci vyřadit

gdpr
12. únor 2023

Ja dávam všetko spolu zvlášť periem len oblečenie do roboty, posteľné prádlo a uteráky... A nikdy sa mi nič nezafarbilo nikdy triedenie čierne, biele, farebné som nechápala a doteraz nevidím aký to má zmysel 😂

lidka41
12. únor 2023

@zelenaesmolda já kupuji tyto, 50 kusů za 90,- v DM

fire85
24. únor 2023

Peru zvlášť tmavé a bílé. Jako je rozdíl v tmavým a černým? Jo a pokud ti můžu poradit , nepoužívej aviváž, je to.hnus.