Jaký je pro vás nejlepší pomocník do domácnosti?

17. lis 2024

Pěkný večer,
ráda bych si udělala radost a koupila si pomocníka do domácnosti…
Máme robotický vysavač s mopem, tyčový vysavač…
Uvažuji nad : parním čističem, tyčovým vysavačem s mopem (takový den podlahový čistič - nádoby na čistou a špinavou vodu).
Ale nechci udělat unáhlenou koupi, aby mi to pak překáželo.
Máme dvě patra v domě. V přízemí mám robota na vysávání a vytírání, ale do patra přenést nejde a trvá to dlouho.
Parní čistič jsem chtěla do sprcháče, na spáry, atd…
Co máte nejraději vy??

nebetka
17. lis 2024

Elektrickou štěrku na okna.
Parní čistič na spáry je fajn, ale stačí mi, když si ho jednou za rok půjčím od tchyně.

lv
17. lis 2024

Kuchyňský robot

autor
17. lis 2024

Myslím spíše na úklid, atd.. co vám ušetří čas i trošku síly.. elektrickou stěrku na okna mám a super .

emillyhk
17. lis 2024

Máme klasický tyčový vysavač a za mě super, dřív mě štvalo pokaždé vytahovat celý vysavač, tenhle u nás jede i několikrát denně, vysává i manžel a tříletý syn. Vytírání mě fakt nebaví, takže vysavač s možností vytírání by byl super. Ale mám obavy, aby to nebylo stejné jako u robotických vysavačů, že to jen šolíchá špínu sem a tam... 🤷‍♀️

dandaa
17. lis 2024

Robotický vysavač na podlahy a druhý na okna - oba ušetří hromadu času.

me_druhe_ja
17. lis 2024

Já mám ten podlahový čistič, jak to zároveň vysává a i vytírá. Za mě to byla super koupě teda, máme obří dům a tohle ušetří spoustu času. Taky děti věčně vylijou vodu a s tím je to hned. Uz ho mám skoro 2 roky. Akorát občas blbne,.kdyz dám moc čisticího prostředku: pak to začne pouštět moc vody a penit, takže máme na podlaze bazén. 😀 ale to je moje chyba, ne přístroje.
Jinak pokud je někdo fakt posedlý úklidem a vyžaduje naprosto perfektní čistotu bez smitka prachu na podlaze, tak bude lepší klasicky napřed vysát a pak vytřít. Ale to je fakt pro ty posedle sterilní čistotou. 😀 tohle určitě vezme velkou většinu bordelu a nic nerozmazava. Má to samočistící funkci, ale chce to čistit i ručně: já to dělám jednou týdně pořádně, pokud je nějak extra víc bordelu, tak 2x. Používám to furt. Už je chudák pěkně obouchany. 😀
Já třeba zase mám ve skříni ten robotický vysavač. Hrozně jsem ho chtěla a nakonec to bylo jen na zlost. Věčně byl někde zaseklej, zamotal kabel, delal jeden úsek 5x a jinej vůbec, trvalo to dlouho. Jako asi v nějakým super moderním bytě bez dětí, bez kabelů na zemí a vůbec bez ničeho na zemi pecka, ale pro mě ve starým domě s dětma a kabelama všude na zlost. 😀

dashyyy
18. lis 2024

Mám podlahovou myčku od Kärcher a investice super, máme dům a starýho fakt hodně línacího psa.. pouštím před vytíráním ještě robovysavač a nedám na oba dopustit..

cherie24
18. lis 2024

Taky mám od Karcher podlahovou myčku. Je to vážně super, ale za mě se s tím musí prostě vytírat často, aby to byl takový ten průběžný menší úklid. Na vytření podlahy, když třeba člověk neměl víc jak tyden čas, to mi přijde jako nedostatečné vytření a volím stejně klasický mop. Ale pustit robotický vysavač a pak přeběhnout podlahu myčkou, to čas i úsilí určitě šetří.

hannyss
19. lis 2024

@me_druhe_ja jaký prosím máš ten podlahový čistič? děkuji