Pěkný večer,
ráda bych si udělala radost a koupila si pomocníka do domácnosti…
Máme robotický vysavač s mopem, tyčový vysavač…
Uvažuji nad : parním čističem, tyčovým vysavačem s mopem (takový den podlahový čistič - nádoby na čistou a špinavou vodu).
Ale nechci udělat unáhlenou koupi, aby mi to pak překáželo.
Máme dvě patra v domě. V přízemí mám robota na vysávání a vytírání, ale do patra přenést nejde a trvá to dlouho.
Parní čistič jsem chtěla do sprcháče, na spáry, atd…
Co máte nejraději vy??
Kuchyňský robot
Myslím spíše na úklid, atd.. co vám ušetří čas i trošku síly.. elektrickou stěrku na okna mám a super .
Máme klasický tyčový vysavač a za mě super, dřív mě štvalo pokaždé vytahovat celý vysavač, tenhle u nás jede i několikrát denně, vysává i manžel a tříletý syn. Vytírání mě fakt nebaví, takže vysavač s možností vytírání by byl super. Ale mám obavy, aby to nebylo stejné jako u robotických vysavačů, že to jen šolíchá špínu sem a tam... 🤷♀️
Robotický vysavač na podlahy a druhý na okna - oba ušetří hromadu času.
Já mám ten podlahový čistič, jak to zároveň vysává a i vytírá. Za mě to byla super koupě teda, máme obří dům a tohle ušetří spoustu času. Taky děti věčně vylijou vodu a s tím je to hned. Uz ho mám skoro 2 roky. Akorát občas blbne,.kdyz dám moc čisticího prostředku: pak to začne pouštět moc vody a penit, takže máme na podlaze bazén. 😀 ale to je moje chyba, ne přístroje.
Jinak pokud je někdo fakt posedlý úklidem a vyžaduje naprosto perfektní čistotu bez smitka prachu na podlaze, tak bude lepší klasicky napřed vysát a pak vytřít. Ale to je fakt pro ty posedle sterilní čistotou. 😀 tohle určitě vezme velkou většinu bordelu a nic nerozmazava. Má to samočistící funkci, ale chce to čistit i ručně: já to dělám jednou týdně pořádně, pokud je nějak extra víc bordelu, tak 2x. Používám to furt. Už je chudák pěkně obouchany. 😀
Já třeba zase mám ve skříni ten robotický vysavač. Hrozně jsem ho chtěla a nakonec to bylo jen na zlost. Věčně byl někde zaseklej, zamotal kabel, delal jeden úsek 5x a jinej vůbec, trvalo to dlouho. Jako asi v nějakým super moderním bytě bez dětí, bez kabelů na zemí a vůbec bez ničeho na zemi pecka, ale pro mě ve starým domě s dětma a kabelama všude na zlost. 😀
Mám podlahovou myčku od Kärcher a investice super, máme dům a starýho fakt hodně línacího psa.. pouštím před vytíráním ještě robovysavač a nedám na oba dopustit..
Taky mám od Karcher podlahovou myčku. Je to vážně super, ale za mě se s tím musí prostě vytírat často, aby to byl takový ten průběžný menší úklid. Na vytření podlahy, když třeba člověk neměl víc jak tyden čas, to mi přijde jako nedostatečné vytření a volím stejně klasický mop. Ale pustit robotický vysavač a pak přeběhnout podlahu myčkou, to čas i úsilí určitě šetří.
@me_druhe_ja jaký prosím máš ten podlahový čistič? děkuji
Elektrickou štěrku na okna.
Parní čistič na spáry je fajn, ale stačí mi, když si ho jednou za rok půjčím od tchyně.