Ahojky s dcerou se budeme stěhovat do bytu kde před náma bydlel pán 8 let, který v bytě kouřil a měl v bytě psa. Takže je byt načuchlý... poradíte mi jak byt provonět.? Prosím nějaké typy. Moc děkuji. 🙂
Oškrábat zdi, znovu vymalovat, co nejvíc zredukovat původní textilie (nevím, jestli je to možné), hodně větrat... no, a i tak to potrvá. Pokud tam totiž zůstal nábytek, je to zažraný i v něm.
@terez317
tak i v te to bude zazrane
Jen vymalování nestačí. Musí se vše oškrábat až na cihlu/panel, znovu omítnout a vymalovat. A vyměnit kuchyňskou linku, pokud to jde. Pokud je tam lino, bude to natáhlé i v něm. Moje mamka je kuřák a i když klukovi koupí knihu či hračku zabalenou v igelitu, je to přesto načichlé kouřem. A to třeba ty věci schovává ve skříni na chodbě. Nebo když nám někdo z kuřácké domácnosti přinese vrátit oblečení do obchodu, musíme to nechat vyvětrat minimálně 24h. Někdy ani to nepomůže. V pátek nám paní vracela tepláčky na miminka, které smrděli jako popelník. Bohužel i v neděli smrděli stejně, takže šli do odpisu.
Oškrábat zdi, vymalovat a zbavit se všeho vybavení vč.podlah. Jinak to prostě budete furt akorát přerážet.. vy si na to zvyknete časem, ale návštěvy to cítit budou.
Nestehovat se tam 😀 me takto byt smrdel asi tri roky, nez se vyvetral. Zkousela jsem vsechno, pres aromalampy, vonavky, kafe, ocet, odpachovac. Mozna trosku pomohlo steny 'zatepat' balakrylem
Ultrazvukový difuzér a aroma olej - ideálně levandule, citrusy... není to ideal, ale umí to pomoct 🙂 u nás to jede téměř neustále, jsem na ten vůní závislá...
Oskrabat zdi, vymalovat, všechny textilie (závěsy apod ) vyhodit, jestli tam jsou koberce tak vytepovat a jinak všechny plochy vzít octem. No a pak si koupit už podle svého vkusu nejake svíčky, osvezovace vzduchu, difuzery apod, já třeba rada palim sójové vosky, ale mám tu svíčky, které voní i jen tak samotné, ani se nemusi zapalovat :D
Zapálím si aromalampu s oblíbeným olejíčkem. Vše ostatní je pro mne chemické a bolí mne hlava, i když píší, že jsou svíčky 100% přírodní.