Ahoj! Konecne jsem si pozvala domu uklidovou firmu. Mame barak cca 140m2. Cekala jsem, ze to tady bude nacancane, zadne smitko prachu, vsechno hezky srovnane a teda jsem docela zklamana… Delaly to dve zeny 2,5h a je tady uklizeno, jak kdybych to delala ja, spis hur. Na prebalovaci pult ani nesahly, jsou tam navic nake drobky, vubec ho neotrely, koupelna zadny zazrak, v obyvaku otrely repraky jen opravdu svrchu, spodek nebyl otreny vubec, na podlahach jsou smouhy + drobky… Nahore v pokoji mame za posteli jedno takove “hluche” misto, cca 1m2, kde to neudelaly vubec a je tam stejny prach..,Celkove ta mistnost krome toho, ze tam zrejme vytrely, vypada uplne stejne jako predtim. Ze si ani nedaly praci ty veci zarovnat, aby to na pohled ladilo oku. Cekala jsem proste, ze se to tu bude lesknout a bude to nadherne vyskladane. Dum jsem samozrejme predpripravila, nikde se nic nevalelo, zkratka slo o to to vydrbat a srovnat. Coz teda dle me je to uplne halabala 😒 Dala jsem za to 1700 Kc. Jake mate zkusenosti vy?
Ja mela zkusenost super, vse opravdu precizne, byl to tedy prazdny byt, takze umyly opravdu vse, co slo. Tak se obrat na firmu a rekni jim to a priste vem jinou.
Sehnat dobrou pani na uklid je peklo a az ji najdes, nos ji na rukou a plat zlatem... Urcite je lepsi domluvit si v agenture pravidelnost a aby to byla vzdy ta stejna osoba (za me radsi jedna nez dve, protoze pak na sebe budou vzdycky vsechno co se ti nebude libit hazet) a prvni uklid si s nima v zasade projit, ukazat jim co se ti nelibi a jak si to predstavujes, nechat je to predelat.
Mela jsem jednu skvelou a po 2 mesicich sla delat soukromou hospodyni, pak x krat docela bida, pak konecne zase dobra, ale ta pro zmenu odesla na materskou :( Taky hledam ted
Ted jsem se koukla pod linku (mame ji na nozickach kvuli podlahovemu topeni) a tam je stejny bordel! Drobky! Prach! Tak je tohle normalni? Kdyby mi tady uklidily zadarmo, tak ani nepipnu, ale za 1700?! A to uklizela majitelka firmy osobne! Takze z toho plyne jedine, proste si ji uz nikdy nepozvu 😒
A to měl být generální úklid? Barák je 140 m2 a dispozičně? 4+kk? Cena úplně na generální úklid není, to bych si vzala víc, ovšem na běžný úklid/poklid je zase dost vysoká.
Pod linkou nebo za postelí by měla být hotová podlaha i při běžném průběžném úklidu.
Prach taky.
Vyskládání, přeskládání věcí, stlaní, vynášení košů... to je asi věc domluvy. Třeba stlaní my uděláme při běžném úklidu, porovnáme věci na stole, lince, ale nic moc víc. Přeskládání a organizace vnitřků skříněk, jejich vytírání, utírání prachu nad 180 cm, čištění spotřebičů apod. děláme spíš při generálním úklidu.
Klientům obecně doporučuji jako první úklid udělat generál a pak udržovat běžným úklidem.
Buď jak buď, pokud nejsi spokojená, určitě to řekni. Já jsem radši, když klient nespokojenost s konkrétními body vyjádří, a vím o nich, než když se nikdy neozve. I když od mých děvčat úklid přebírám, pokud se ho vyloženě neúčastním, ocením zpětnou vazbu. Můžu něco přehlédnout, můžu pak zjistit, že některá pracovnice je lepší třeba na hrubé práce a ne do domácnosti a příště to podle toho nastavit apod.
Neodpovídá ani cena, ani doba úklidu. Takhle rychle to ani ve dvou nemohly stihnout. Mně chodí paní na koupelnu, kuchyň, obývák a jídelnu a dělá to skoro 4 hodiny. Pak je to tedy tip top. Ale ve sdvou 2,5 hodiny, to odpovídá 5 hodinám a to jena celý barák nereálně málo. Přijde mi, že firma byla opravdu neprofesionální, pokud slíbili, že to za takto krátkou dobu stihnou. Naopak hodinovka je teda dost vysoká i na Prahu.
@carmenz za generalni si pry berou 8000-9000 Kc… tohle byl bezny jednorazovy uklid. Tzn. ze jeden clovek by to delal pet hodin. Kdyz si maknu, tak za pet hodin mam tu domacnost rozhodne lip uklizenou. Ale objednala jsem si je, bo tech pet hodin nemam, do toho mimino a aktualni zdravotni indispozice. Fakt jsem cekala takovy ten wow efekt, kdyz ti prijde uklidit profik, ktery ti srovna i sampony v koupelne a pod. Ja to teda delam, kdyz uklizim…
Ja mela pred nastehovanim do baraku domluveny generalni uklid (za 8tis myslim to bylo). U uklidu jsem nebyla, tesila jsem se jak bude barak nablyskany a des bes. Tak jsem to vyreklamovala, rekla ze spokojena vubec nejsem a sice se cukali ale nabehli znovu, to jsem tam celou dobu s nimi pak uz byla a kontrolovala a co se mi nelibilo rikala at udelaji lip...od te doby si zvu max tepovani kobercu a sedacky... Za me doporucuji zkusit to vyreklamovat. Ale nevim zda kdyz tam byla majitelka a tys to prevzala a zaplatila bez namitek, zda ti to uznaji, to jsi jim mela hned zkontrolovat a rict co se ti nelibi
V agentuře upozorňovali, že první úklid nemusí být úplně stopro, že je důležité říct svoje představy, upozornit na chyby a že během dalších 2-3 uklidů se to určitě podaří vyladit. S tím souhlasím.
Třeba zajet vysavačem pod nábytek beru jako samozřejmost, ale repráky, hluché místo a pult jsou maličkosti. Pokud o úklid stojíš, dala bych tomu ještě šanci, ale určitě upozornit na nedostatky. 1700 Kč mi teda přijde dost a očekávala bych pečlivé provedení běžného úklidu. Wow efekt spíš u generálního. Porovnat by taky mohly no. Nicméně pracovala jsem u úklidové firmy jako jedna z "řádně a pravidelně proškolených a prověřených hospodyní". 🙂Školení = 1 email a prověření pouze písemné dotazy, kde bych si mohla vymyslet, co chci. 😉Nevím, jak nábory probíhají jinde, ale iluze bych si nedělala. Určitě je to hlavně o štěstí na lidi. Jestli to odflákly úmyslně, tak nic nepomůže, ale třeba se snažily a prostě se jen zaměřily na něco co ty ne. Buď bych chtěla nápravu a nebo slevu za to nevyluxování pod nábytkem (jestli se tam dá normálně vysavačem nebo mopem dostat). Špatně přístupná místa do běžného úklidu nespadají.
Mám kamarádku s úklidovou firmou a ta by za takový výsledek svoje holky pěkně hnala, neexistuje takhle špatně odvedená práce. Nafotila bych a poslala do agentury, že za 1700kč takhle ne.