Jak efektivně vyčistit špinavé strukturované lino?

lobella
20. zář 2024

Ahoj vsem.
Prosim o rady, tipy. Mame 3+kk, 75 m². Vsude krom WC, koupelny mame lino s vroubky, strukturou, celkem dost vyraznou, hlubokou. Pred tydnem jsme dodelali kompletni rekonstrukci kuchyne. Nekolik dnu od rana do vecera tu chlapi chodili ve venkovnich botach. I po vytreni mopem, je lino zaslapane. Jde krasne vycistit kartacem a hezky na kolena, ale na to proste nemam casovy prostor drnat "prkynko po prkynku". Pusti ta spina parnim mopem? Mam moznost si pujcit od kamaradky. Pripadne je nejaky profi cistic podlah, kde bych si jednorazove zapujcila? Takto zadelana podlaha je takrka v celem byte, jelikoz se dalsi mistnosti pouzivaly jako odkladiste naradi, k vystehovani nadobi a veci z kuchyne atd. Predem dekuji

marge_s
20. zář 2024

@lobella za zkousku to stoji, tahle spina mi tim vetsinou jde, prave klecim, ale jedu prkno po prkne 😡

dominikasn
20. zář 2024

@lobella tady se pichnu protože to řeším taky. Podlaha nádherná, ale nedá se udržovat ničím co jsem zkusila

hanka_12345
20. zář 2024

který debil vynalezl takovy povrch..ach jo. Ta pára by mohla pomoct jinak kartac a to nechces no ☹

pilzzee
20. zář 2024

@lobella No, ja bych toto doma nesnesla a vymenila bych to za lepsi podlahu. To je muj navrh reseni 😀

lobella
autor
20. zář 2024

@pilzzee ta lina uz v tom byte byla, kdyz jsme ho kupovali, neznicena, hezky dekor,tak jsme je nemenili, jako kupujici v te dobe tehotna, jsem vsechny podlahy hezky vydrbala kartacem a od te doby (6 let tu bydlime) stavilo pravidelne poctive vytirat, ale ted dostaly slusne na prdel a hlavne mam deti ve veku 5 a 3 roky a k tomu 2mesicni mimco a cas, abych drbala prkynko po prkynku nemam, tak hledam neco efektivnejsiho, klidne si pujcit specialni stroj nejaky tlakovy atd...

hanka_12345
21. zář 2024

@lobella a nebylo by fakt lepsi dat nove lino? Pises ze mas miminko, to bude za chvili lezt. To si ten cistic budes muset kupovat furt dokola protoze s plazicim miminkem musis vytirat porad

hanka_12345
21. zář 2024

*pujcovat

lobella
autor
21. zář 2024

@hanka_12345 jak jsem psala, kdyz jsme ho po nastehovani vydrbali kartacem,tak drzelo ciste az do teto rekonstrukce. Menit lina nebudu urcite. Jsou jak nova a vystehovat cely byt fakt ne, hlavne ted na tom nejnovejsi je postavena nova linka