Dobrý večer,
hledám informace, zkušenosti s horkovzdušny vytapěnim rodinného dobu. Začali jsme rekonstrukci domu, který jsme koupily. Nynější topení nestalo za nic. Teď se s manželem dohadujeme do čeho půjdeme. Mu se zalíbil právě ten horkovzduch, že je to i levnější na pořízení, vypadá to dobře, že nikde nezavazeji radiátory apod. Já spíše preferuji klasiku s radiátory, byť je to dražší, ale myslím, že osvědčené. Jsme financně omezení proto hledáme různé varianty. Budu ráda za každý vás postřeh. Šli by jste do toho znova/nikdy více.
Pokud myslíš rozvod teplého vzduchu od krbu, tak nevím jak s přízemními místnostmi, znám pár lidí, co takto vytápí patro. Teplý vzduch stoupá tak nevím jak ho nutit vytápět přízemí, ale třeba už se to nějak dělá.
My máme klasicky radiátory a ve sklepě automat na uhlí a spokojenost veliká. Když vzpomenu ještě pár let zpět, jak jsme topili ve starém kotli, po noční jsme měli v ložnici třeba jen 14 stupňů, tp jsme si užili 🙂
@uzivatelkapetra ano přesně to myslím. Ještě se dá najít pod teplovzdušným vytápěním. Co jsme dočetli lze vytápět prizemi, trubky vedou těsně pod stropem. Je k tomu ventilátor který rozhraní teplý vzduch do všech místností. Já mám strach že od země bude zima, pokud nezavedeme ještě podlažni vytápění nebo že to rychle vychladne a budeme mít zimu jako třeba vy. Já bojuju za klasiku-kotel+radiátory.
Googlovala jsem si to a z toho popisku je to presne to, jak se topi v USA. Mame to taky. Ten “kotel” (furnace) mame na propan. A teplo rozhodne je 🙂 Vubec bych nerekla, ze podlahy jsou studene. A to nemame vubec koberce az na jednu mistnost. Pak v lete se to prepne a misto tepleho vzduchu je klimatizace.
@martina995 ne. Ze zdravotniho hlediska. V roure cirkuluje prach, bordel, filtry nic neresi, pak to, co je uvnitr dychas. Teplovodni je lepsi.
@sahrazad1 děkuji pročtu si
Úplně nevím, co si pod horkovzdušným topením představit. Jak se tomu jinak říká?