Ahoj, jsme v novém bytě a majitel tu chce mít toto, nechápu proč, ale budiž. (Je to lednice a sporák) ale je to takhle spinave, můžete mi prosím poradit cim bych to mohla dat dolu? Alespoň trosku? Třeba něco z tety, kaufland atd..
jednou jsem viděla, ze tohle měla i ženská ve vyměně a ta druhá manželka ji to něčím vymyla😁
děkuji
uprimne fuj, podle me to nevydelo zadny cistic nekolik mesicu... takze jedno co pouzijes😀 cif rychle odstranuje zazrane, nasledne treba savo vydezinfikuje...
Na té troubě bych zkusila použít nejdřív hadřík lehce namočený do oleje, tím se naruší zažraná mastnota a prach. A potom normálně cif nebo něco podobného. Já ráda používám odmašťovač z DMka: https://www.dm.cz/denkmit-odmastovac-multi-powe...
Obyčejná Žabka. Mají ji v tetě drogerii. Tady ti dávám link, protože hodně lidí, ji nezná.
https://www.eva.cz/zbozi/DRO07752/zabka-zmekcov...
Melaminové houbičky.
No fuj, bych mu řekla, že jestli to tam má být, ať to vyčistí. Děsím se, jak vypadá třeba wc, nebo koupelna.
Já nedám dopustit na Sanytol. Pustil mi i lihovku z gauče.
Savo kuchyně sežere všechno. Používáme na komerční úklidy mnoho let. Dobrý je i Pulirapid Casa, ale bacha, je se čpavkem, pak to vyčpí, ale při aplikaci je cítit. Navíc nevím, kde koupit kromě Makra. A pak taky starý dobrý obyč ocet.
Jinak tohle není ještě tak strašný, viděla jsem už horší kekely, myslím, že to půjde jakýmkoli čističem na kuchyně-mastnotu.
Holky děkuji všem, koupila jsem nakonec Savo odstraňovač skvrn + jsem k tomu hodila horkou vodu a Písek.. no sporák mi to pustilo, lednici jednu část též, ale druhou vůbec.. takže jiný plán… co mám dat na lednici, abych to zakryla? Děkuji 😢
Tak to bude něco jiného než mastnota možná? Co něco bělícího, Domestos zelený? Trochu ho tam rozpatlat a nechat působit.
@carmenz je to jakoby jak kdyby člověk umyl lednici a na to mokré nalepil třeba fotky, jestli chápete..
Je to prostě zaschlé a ani s tím nehnu, jen když si fakt dám špenát a pořádně drhnu😁 hořejšek pustil, ale ono to je po celé lednici a ten prostředek mi prostě nechce nějak pustit…tak už nevím co..
nebo nějakou tapetu třeba a oblepit to…🙄
Jak psali výše, savo čistič,nebo bref. A u toho sporáku, ten znám, knoflíky jdou vytáhnout, aby se komplet vyčistily. Jinak já už nepoužívám chemii, mám parní mop a ten vzal i to, kde chemie selhala (u něčeho zjištění až po použití páry)
Co to natřít tou barvou na tabule? Jak se na to potom dá psát křídou... Ale nevím, co by na to řekl majitel bytu 🤷♀️
Hm, tak to je prekérka, co ředidlo teda? Jako a ta zmíněná pára je taky super, ale není parní čistič jako parní čistič a pak to vleze prvotní investicí do peněz, když to má být pořádný stroj. Jinak tedy provizorně bych to nějakým polepem vyřešila, ale zkusila bych se domluvit s majitelem, zda nekoupit "napůl" novou ledničku a nějak to nezohlednit pak třeba v kauci, nebo jakkoli to bude vyhovovat oběma stranám. Ten sporák asi vem čert, ale koukat na tu lednici každý den asi není úplně příjemný.
Můžeš zkusit to umýt technickým benzínem a potom až nějakým čističem.
Moc všem děkuji holky ❤️ Dam zítra info. ☺️
Odstěhovala bych to obojí do garáže nebo sklepa, koupila nové a v případě stěhování tam zase ty staré vrátila.
Zkus nanohoubicky.
Teda ale to je masakr... Zkusila bych líh, technický benzín... Nebo jak někdo psal, odstěhovat a koupit nové
Začala bych cifem asi