Čistička vzduchu. Je něco špatně? Máte zkušenost?

saruskas
11. led 2021

Ahoj holky, poprosím o zkušenost těch, které máte doma čističku vzduchu. Koupila jsem si jednu nedávno a dost mě překvapilo, že je teď kvůli tomu doma pocitově neskutečná zima. V noci to máme zapnuté v ložnici - máme nový nábytek a já mám alergii na formaldehyd, takže je nutnost to tam v noci mít. Ale nedá se při tom spát, z té čističky hrozně fouká, je to jako bychom měli zapnutou klimatizaci a pocitově je ten vzduch v místnosti ledový a začíná mě už po pár nocích škrábat i v krku (i klimatizaci v létě nesnáším, taky mě za chvíli začíná škrábat v krku, když je např. puštěná v autě). Máte to tak stejně? Nebo je na té čističce něco špatně a nemělo by to tak dělat? I na ten nejslabší režim to je opravdu neúnosné.

jitka_cv
11. led 2021

Máme doma klasickou filtrovou čističku, ta fouká. Pak máme ionic Care a o té vůbec nevíme. Je cítit jen čerstvý vzduch.

saruskas
autor
11. led 2021

@jitka_cv A u té filtrové vám to foukání není nepříjemné?

jitka_cv
11. led 2021

@saruskas ne, dcera jí má pušťěnou i přes noc. Sice trochu hučí, ale je to ok.

anginka25
11. led 2021

My máme ionic care. Jednu v obýváku a jednu v ložnici. Ani o jedné nevíme.

aselluska
11. led 2021

@saruskas taky máme a taky fouká. Dokonce mi tak táhlo na záda, že jsem omarodila 🙄

mamikry
11. led 2021

@saruskas Mame a taky pres den fouka, je to citit ale jenom, kdyz je clovek blizko. Na noc jede nocni rezim a to je v klidu.

saruskas
autor
12. led 2021

@aselluska Taky se z toho právě cítím, jak by na mě něco lezlo. A bolí mě i v uších :-O