Čištění pračky. Máte tip, co na to?

23. črc 2024

Dobrý podvečer, čím čistotě pračku ?(Ne ocet )Přesněji mi jde o trubky, které vedou z dávkovače do bubnu, pračku jinak čistím tabletami do myčky dvakrát měsíčně plus mínus na program čištění bubnu a pak vytřu těsnění.. Dávkovač vyjmu, rozeberu, též vyčistím, vnitřek vytřu, ale do těch trubek se nedostanu. Co tam nalít? Četla jsem ústní vodu, ale pomůže to?😁🙈

verunnaj
23. črc 2024

Lahvička z dmka na čištění 🙂 stojí to do pajdy a vyčistí slušně 🙂

rozitta
23. črc 2024

Zajímavá otázka. Myslím že to vyčistit nepůjde, aby to bylo 100. Ale třeba někdo napíše. Já se snažím vyčistit buben z vnější strany. Používala jsem dlouho gel. Je tam šedohnědý povlak, sliz. Nejde to úplně dolů ničím. Už jsem dělala psí kusy. Na 90 ocet se sodou. Na 90 tablety do myčky a furt je to hnus. Trošku to zmizelo ale pořád to tam je. Už peru jen v prášku.

baru7889
24. črc 2024

@rozitta mám úplně to samé a nejde se toho zbavit 😒 navíc to strašně smrdí.. tohle teda dělá ten gel? 😲

dejvitka
24. črc 2024

@baru7889 mame to samy. Pracka 2 roky a posledni dobou citim, ze zatuchle voni pradlo. Hlavne tmave, svetle ani ne. Cistila jsem uz kde cim, opakovane davam program na cisteni pracky. V gelu peru, ale stridam s praskem. Zkousela jsem tablety do mycky, vsemozne cistice pracek, ocet, vyvarku, perkarbonat a furt to z nektereho obleceni citim.

klaari
14. srp 2024

Davam do davkovace sodu, ale min na 90st.