Blechy v bytě. Čím zlikvidovat?

kajka2015
16. led 2023

Dobrý den, ahoj,

prosím, doporučíte mi opravdu dobrý přípravek na likvidaci blech v bytě?

Děkuji.

nita1984
16. led 2023

Na povrchy biokill. Na zvířata Arpalit a vnitřně comfortis. A všechno vyprat na maximální možnou teplotu

katule1990
16. led 2023

@kajka2015 Nemám zkušenost s přípravky, ale s blechami ano. Máme dvě čistě bytové kočky a asi před rokem koukám, že se nějak drbou a pod nimi černé tečky...bleší hovínka. Základem je dobře odblešit zvíře, a to opakovaně, i když už nikde nic vidět není. Obě kočky dostaly z veteriny prášek (blechy velmi brzy pochcípaly a opadaly), po vyprchání účinku (cca měsíc/měsíc a půl) jsem jim dala ještě pipetu za krk. Mezitím jsem vyprala vše, co šlo, pořád jsem všude luxovala, stírala parním mopem a tím brala s nástavcem i koberce, pelíšky, prostě vše, co šlo. Asi 3x denně jsem obcházela byt s rozprašovačem s vodou a teatree olejem. Blechy už se naštěstí neobjevily, ale prý jsou ty mrchy schopný přežít i půl roku bez potravy.

amazonkajanik
16. led 2023

@kajka2015 přesně,biokill a tabletu,aby pochcipaly ty na zvířeti a posléze ty, co uniknou postřiku a opět skočí na zvíře. Je to běh na dlouhou trať. Vše vyprat, zákoutí důsledně vyluxovat. Mají rády temné a teplé kouty, takže pod radiátory,atd

marianarem
17. led 2023

@kajka2015 My sme pouzivali pripravky Fypryst a Protect. Mame macku a pre ne je vacsina pripravkov dost skodliva, tieto dva su relativne ok. Okrem toho permanentne vysavanie vsetkych spar a vela prania. Robili sme aj pasce na blchy - do taniera mydlovu vodu a na nu polozit zapaleny kahancek. Blchy potme do toho naskacu. No a potom som este chodila, hladala ich a fyzicky likvidovala - rozpucit idu tazko, lepsie je chytit medzi prsty a vlozit do mydlovej vody.