Jsem psychicky na dně z hledání práce po rodičáku. Mám VOŠ ekonomického směru, šest let praxe v oboru. Hledám práci v menším okresním městě v severních Čechách už tři měsíce… Ty všechny inzeráty na úřadě práce a velkých pracovních portálech, to je k pláči, nebo spíš k blití. Jenom fabriky k pásu na tři směny, řidiči kamionů, nabízení pojištění po telefonu a McDonald 🙄Furt to samé dokola v mírných obměnách. Absolutně nic mezi tím ani nic aspoň zdánlivě vhodného pro ženskou s děckem ve školce 💩 Chtěla bych třeba na městský úřad, na občanky, řidičáky, nějakou evidenci, ale neexistuje absolutně. Tam všude podle všeho sedí jedna tetka čtyřicet let a pak to předá svý dceři. Vhodný známosti nemám. Sjíždím i stránky všech firem, kam bych trochu chtěla a posílám životopis s liebesbriefem, i když nikoho oficiálně nehledají.. Ale když už někdo odepíše, tak akorát bla bla bla nemáme, možná se vám někdy ozveme 🫤Ještě to úplně nehoří, mužů si dovolit být ještě několik měsíců doma, ale čím dýl do toho čumím, tím jsou snad ty nabídky horší… Je tady někdo stejný tragéd?
Nejsem teda stejný případ, ale chápu, "na okresech" je to tragédie a spíš o štěstí a náhodě. Ségra bydlí v Boskovicích a nakonec úplně haluzově sehnala místo personalistky na městském úřadě - záskok za mateřskou teda, ale do 3-4 let by měla odcházet mzdová účetní, co s ní teď sedí v kanclu, do důchodu (mimochodem se zjistilo, že je to sestřenice naší mamky 😀), takže pokud ji zaučí, může převzít místo po ní. Ale byla to fakt náhoda. Jinak furt to samý, od podzimu sledovala portály, a všude jen samí skladníci, číšníci, řidiči kamionů či operátoři výrovy....žádná práce vhodná pro ženskou. A na to jít makat do Lidlu za pokladnu zase je jako ženská s červeným diplomem z VŠ totálně překvalifikovaná...hledala ideálně zkrácený úvazek a flexibilní, švagr od středy do pátku dělá dvanáctky v Brně, nemůže tak obstarat děti ani ráno ani odpoledne po škole/školce, vše je na ségře.
Peníz sice mrzký, dle tabulek (v soukromém sektoru v nějakém korporátu by jako personalistka měla minimálně o polovičku vyšší plat), ale je ráda za aspoň něco...a relativně pohodová práce, byť teda hned ze začátku byla hozená dost do vody.
@ninive211 Asi tak no... Můj chlap je taky pořád někde v prčicích od rána do noci... Mě snad zajímají peníze až na posledním místě, hlavně když budu moct odpoledne vyzvednout dítě ve školce... Ale ne prostě... Práce je dost, to jo, ale jaký 🙄 Hlásila jsem se i na kuchařku do školní jídelny. Ani práce rukama mi nesmrdí, ale taky mě nechtěli, protože jsem překvalifikovaná...
zase jestli chlap nemůže vyzvednout vůbec nikdy, tak je i úřad pasé - přece úřední dny.......
@jahodi
a hlavne urednice tam sedi do vecera,neni to tak,ze by po urednich hodinach sly domu
@jahodi Kdybych musela být někdy někde dýl kvůli úředním hodinám, tak mám babičky.. Ale stejně nemá význam to řešit, když taková místa absolutně veřejně volná nejsou...
Kamarádka má ekonomickou VŠ, umí dva cizí jazyky na komunkativní úrovni a taky Severu našla místo jen ve fabrice, až po roce si našlo místo "Obchodního zástupce", a to nemá děti a je časově flexibilní. U úřadů to chce projíždět úřední desky nejbližších měst a obcí, občas hledají záskok za mateřskou.
Co školstvi? Udelej si pedagogicke minimum nebo kurz asistenta pedagoga
Jak daleko to mate do Usti nad Labem, do Uzina? Vim ze tam porad hledaji
@budouci_maminka
asistent pedagoga je ji tedka k nicemu,budou se snizovat pocty AP a na jedno misto se hlasi i stovky lidi.
Jsem na tom stejně. Mám tedy jen SŠ. Bohužel malé město bez jakýkoliv příležitostí. Školka jen do 15.30. Shlédla jsem ty rekvalifikace co teď nabízí MPSV a je to k smíchu. V našem kraji není nic použitelného 🤦♀️
Přijde mi, že si teď všichni dělají kurz asistenta pedagoga. Touhle cestou jít nechci. Přijde mi, že už teď musí být na 1 místo několik desítek zájemců.
@budouci_maminka AP je pasé - i stávající se klepou o místa, poradny píšou AP jen v naprosto výjimečných případech a u stávajících se hodně rozmýšlí, zda podporu prodlouží - bohužel v okolí už pár dětí s potřebou podpory už o asistenci přišlo..
A co zkusit větší firmu v Praze s tím, že bys pracovala dálkově z domova? U nás většina lidí z týmu nebydlí v Praze a přijedou třeba 2x za rok se ukázat do kanceláře.
U nás to stejné, vůbec nepočítám s tím, že bych někdy měla práci v místě, jsme okresní město ve středních Čechách - montovna. Prostě dojíždění do Prahy je jasný, dela to tak kazdy, kdo ma VŠ nebo chce zajimavou praci. Takže jsem upřímně ráda, že covid zavedl běžné home office.
Furt stejný, sleduji to už roky. Ještě zdravotní sestry a strojaři. Jinak totální bída. Ale baví mě styl, jakým jsi to napsala - tetky na úřadě, to je přesný. 🤣 Většina lidí, co znám, si pak že zoufalství udělá kurz na asistenta pedagoga a během pár let, co jim děti odrostou, najdou nějakou přijatelnější práci. Takový koloběh.
@jahodi Do Ústí už to mám moc daleko, bližší krajské město máme Liberec...
@pikl Práci z domova bych brala, i na to hodně koukám, ale připadá mi, že to jsou jenom samý MLM nesmysly na předprodej kosmetiky nebo vnucování pojištění po telefonu... Bohužel nejsem žádná IT, marketing ani copy guru 🫤
@emamaira Jo jo, tady taky akorát fabriky a montovny...
@prejeta_zaba Koukala jsem, že zdr sestrám už nabízí víc než doktorům v nemocnici, aby někoho uhnali..
Jj, je pravda, ze zdravotnictvi je bezedna studnice prace. Ale pro mamku s malym deckem to je taky dost na prd, bo smeny. Ale spousta nemocnic ma firemni skolku. Kdyby ti nevadila treba prace sanitarky (ale je to strasna drina), tak ve spitale by te brali vsema deseti. Mozna by se tam naslo misto i nejake ekonomicke. V Liberci je krajska nemocnice, celkem velka, a sance na praci tam bude urcite taky…
Veřejně volná místa na úřední pozice jsou, musí vždy oficiálně vypsat výběrové ŕízení, problém je možná spíš ve způsobu zveřejňování, nenajdeš to obvykle ba Jobs.cz, někdy právě to zveřejňují jen u sebe na webu někde pod X odkazy anebo jen papírově na úřední desce, to pokud mají právě dopředu domluveného člověka a není zájem na tom, aby se třeba přihlásil někdo zvenčí, který vy byl prokazatelně třeba kvalitnější uchazeč 🙂
A umíš nějaký jazyk ? Zkoušela si zadávat do vyhledávače home office ? Máš suto ?
Často hledají někoho kde můžeš mít třeba většinu času home office s tím že je 1x do týdne přijedeš na pobocku/ firmu ...
Ale musím říct že mě to překvapuje... že v cr je tak málo práce mimo řemeslnicky a stavební obor...
Jo a taky se ted bude otevirat hromada novych detskych skupin, takze treba se vydat i touto cestou. Nebo s VS vzdelanim zkusit manazerku v lidlu, prece lidl neni jen o pokladne..nebo nejake papirovani v socialnich sluzbach..
Můžeš zkusit Úřad práce, tam pořad nějaká volna místa jsou, alespoň u nás, nevím jak u vás. Nebo jsem si hledala větší firmy a koukala na jejich stránky, městské urady taky musíš projet jejich stránky.
@veronicka89 řekla bych, ze ani to nepomůže. Já jsem ve stejné situaci jako autorka. Umím dva jazyky, mám VŠ, řidičák, umím na počítači a stejně jsem ráda za práci asistentky, která je ale tak bidna, že se teď, po skoro roce tam, zase dívám po inzerátech a posílám životopisy. A když už se najde něco, co bych jakože mohla dělat, tak mi stejně odepisi, že se pro tu pozici nehodim. Ani na pohovor mě nezvou. Loni jsem třeba zkoušela i prodavačku do Dracika a stejně mě nevzali 😁 je to fakt bída a zmar.
Upřímně - aktuálně inzerce příliš nefunguje, pokud se tedy nejedná o pozice ve výrobě apod.
Dejte o tom, že se rozhlížíte po práci, vědět na svých profilech na LinkedInu a na Jobs.
Jestli te to uklidni tak Ostrava je na tom stejne.Vsude musis byt casove flexibilni,nejlepe delat na 3 smeny a jak se vsechny obchody presunuly do nakupaku tak i ta prodavacka musi delat 12h smeny a kratky/dlouhy tyden coz s deckem je nerealne.