Změna zaměstnání v možném těhotenství

petru23
30. kvě 2016

Ahoj,
mám takové větší dilema. V březnu jsem prodělala samovolný potrat. V práci jsem již pět let, a poslední dobou to tam stojí za nic. Tak jsem se jen ze zvědavosti přihlásila na jedno výběrové řízení, abych si zkusila jak na tom jsem. A světe div se, vybraly mě. Je to nabídka velmi finančně příznivá, a hlavně je to moje vysněná práce. Jenže, co teď? O miminko se zase od května snažíme. Výpověď bych musela dát zítra, a co když to náhodou vyšlo (jsem týden po ovulaci). Jak by jste se zachovali vy? Děkuji moc

lusesita25
30. kvě 2016

Sla bych do vysnene prace. Hlavne pokud to neni nijak narocna prace muzes do ni chodit pomalu az do porodu 😉 a taky nejsi povina svemu zamestnavateli okamzite hlasit ze jsi tehotna.

petru23
autor
30. kvě 2016

@lusesita25 Problém je v tom, že nyní budu mít dva měsíce výpovědní dobu, a pak tři měsíce zkušebku, a to bych asi nautajila. Mám strach, abych neodešla pak s prázdnou bez nároku na mateřskou.

lusesita25
30. kvě 2016

@petru23 Vzdyt ani nemas jiste ze se vam to hned ted povedlo ne. A urcite ti to znovu nepreji, ale co kdyz znovu potratis? Ja bych do nove prace sla, budes vic v klidu a pokud se vam to povedlo tak to oznamit muzes az po skonceni prvniho trimestru a pak uvidis. Nebo to muzes rict rovnou ted ze se snazite o miminko a uvidis jaka bude reakce pripadneho budouciho zamestnavatele.

j.a.n.i
30. kvě 2016

@petru23 Těžko radit, já to vysněné zaměstnání odmítla... ale já už tou dobou těhotná byla, jen oni to nevěděli, když přišli s nabídkou. Tak jsem řekla na rovinu, že mě sice jejich nabídka těší, ale měla přijít o 2 měsíce dřív. Ale na druhou stranu, pokud bych se jen snažila, tak bych si nedělala iluze, že to vyjde na poprvé, takže to bych do toho asi šla.

petru23
autor
30. kvě 2016

@lusesita25
@petru23
@lusesita25
@j.a.n.i
Děkuji za rady. Asi do toho půjdu. Nepředpokládám, že by to hned vyšlo, ale náhoda je blbec. Kdyby to teď už náhodou vyšlo, tak budu zaměstnaná u starého zaměstnavatele do konce července, a to bych byla už v třetím měsíci, a snad by se na mě vztahovala ochranná lhůta 180 dní, abych dostala alespoň mateřskou.
Samozřejmě, že nyní by jsme na tak půl roku přestali snažit.