Změna zaměstnání. Kdo se nevracel po rodičovské do stejného oboru?

veroniquecz
1. srp 2022

Je tu někdo, kdo se po rodičovské nevracel do svého oboru, ale začal pracovat úplně v jiné sféře? A z jakého do jakého oboru to bylo?

drep
1. srp 2022

Nebylo to úplně dramaticky, ale jsem primárně anesteziolog a intenzivista, už na rodičovské jsem se vrhla na atestaci z všeobecného praktického lékařství. Je to jednoznačný hlas rozumu, nikoliv srdce (áro a k němu záchranku miluju, ale pokud je můj výdělek z poloviny odvislý od přesčasové práce, tak chci mít do budoucna zadní vrátka snadného odchodu). Tehdy mi to přišlo jako geniální nápad, pak moje nadšení trochu odpadlo, ale to mělo řadu různých důvodů, mimojiné i to, že se do věc hodně vrhám po hlavě. Šla jsem pracovat, když dceři bylo 9 měsíců, sebevědomí a pocit nějakých znalostí nula a ještě v oboru, který jsem do té doby nikdy nedělala (navíc jsem na poprvé nezvolila vůbec dobrou ambulanci). Tehdy jsem si hodně nadávala, proč jsem se nevrátila jenom k tomu, co umím. Dneska už spíš nelituju. Teda, lituju, že práce v českých nemocnicích stojí za houby, ale nelituju, že jsem se vydala i touhle jinou cestou. Od začátku jsem měla velkou podporu manžela, taky zdravotníka, kterému práce v nemocnici taky do důchodu nepřipadá jako ideální volba.

95newmommy2020
1. srp 2022

Já jo. Pracovala jsem cely život jako osobní bankerka, ale už mě to zpět nelakalo. A hodně mě lákala ta HR sféra, tak jsem to zkusila a ještě jsem si mohla vybírat. Ale ono je to celkem podobné, jen místo finančních produktu, prodavam práci. Jen je to o milion procent příjemnější obchod, než pojistky a investice.

sfet
1. srp 2022

Já. Pracovala jsem v cestovním ruchu (na houby plat, ale hlavně covid rozhodli místo mě), teď dělám celní deklarantku a v pohodě. Po rodičovské jsem si primárně místo v cestovním ruchu už nehledala. Na tohle místo jsem podala žádost náhodou, pozvali mě na pohovor a vyšlo to.

kocvarovas
1. srp 2022

@veroniquecz Já jsem pracovala jako zdravotní sestra. Po rodičáku jsem nechtěla do služeb a naskytla se příležitost nastoupit jako chůva v dětské skupině. Byla jsem tam 3 roky a vrátila se do zdravotnictví a do služeb 🙈

jannym
1. srp 2022

Z naborazky v personalce jsem se stala statnim zamestnancem a venuji se ochrane osobnich udaju, kdyz jsem nastupovala bylo to dost salto, o osobnich udajich jsem vedela jen to malo co jsem si precetla pred pohovorem a stal se zazrak, dostala jsem nabidku to zkusit za pani na rodicaku a nez jsem sla na druhou materskou uz jsem mela sluzebni pomer

fandysek_1
1. srp 2022

@veroniquecz mám to složitější. Ale po mateřské se chci zase vrátit k hlídání dětí a založit skupinku.

veroniquecz
autor
1. srp 2022

@95newmommy2020 to je moje vysněné povolání 😍

veroniquecz
autor
1. srp 2022

@kocvarovas to byl takovej mazec s prckama?

veroniquecz
autor
1. srp 2022

Díky moc holky. Mě láká po rodicaku úplně změnit profesi, ale nevím jestli mám na to “koule”. A hlavně není teď vůbec zatím cas začít třeba studuvat 😔

blondynka400
1. srp 2022

@veroniquecz jestli chceš dělat recruitera v agentuře, na to nic studovat nemusíš. Tuto práci nikdo moc dělat nechce, berou i lidi bez zkušeností. Jestli jsi komunikativní a nevadí ti obchod, jdi klidně do toho. A jestli jsi třeba technicky zaměřená a jsi schopná fungovat v IT, po čase co se to naučíš se tam dají vydělat hodně slušné peníze .-)

95newmommy2020
2. srp 2022

@veroniquecz Jo hele klidně bez do personalky. Já jsem se dozvěděla, ze tu ty konzultanti vydrží rok až dva. A pak se buď nechávají firmám na projekty, nebo se prodají přímo jako HR. Jen je potřeba se naučit pracovní pravo. Je to jedna z cest jak se dostat do interního HR.

kocvarovas
2. srp 2022

@veroniquecz měla jsem pocit, že všechnu energii a trpělivost jsem dávala jim a na ty svoje potom doma už neměla náladu a chuť.. Navíc teď mám jen částečnej úvazek, takže doma mám na všechno víc času a i přesto nosím víc penízků.. Každopádně jsem tím ale chtěla říct, že nikde není napsaný, že se musíš po rodičáku vrátit k tomu, kde jsi byla před tím..

martt
2. srp 2022

@veroniquecz Ja jsem před druhým otěhotněním pracovala v bance na úvěrovém oddělení. Po druhé mateřské jsem se už zpátky vracet nechtěla. Naskytla se mi příležitost pracovat ve školní jídelně jako kuchařka. Práce mne baví , ale finančně to není úplně ono. A teď stojím před rozhodnutím jestli zůstat nebo jít na lépe placenou práci, která mne až tak nebaví.