Vím, že mi těžko něčím pomůžete, ale asi se potřebuji jen vypsat a ulevit si...Pracuji ve státní správě, od návratu z rodičovské jsem byla 8 let na jednom místě, v úplně super kolektivu a se skvělou vedoucí, takže do práce jsem chodila ráda. Minulý týden si mě zavolal ředitel, a jelikož budou probíhat změny, tak mě chce přesunout v rámci organizace na úplně jiné pracovní místo, kde přibude spousta nové agendy. Jako vím, spousta z vás řekne, co řeším, o místo nepřijdu, práci budu mít pořád...ale na novém místě je vedoucí totální blb, se kterým se hodně složitě vychází, takže se mi tam vůbec nechce. Navíc je situace taková, že moje současná kolegyně je těhotná, zatím ale jen krátce, takže o tom pochopitelně nechce mluvit. Ale kdyby se veřejně vědělo, že je těhotná, tak bych pravděpodobně mohla zůstat na místě, kde jsem teď. Pokud mě ale přesunou, na původní místo se už nevrátím a místo těhotné kolegyně budou hledat někoho jiného na zástup... Ke všemu jsem si ještě způsobila výron kotníku a to takový, že na nohu nemůžu vůbec chodit, vyfasovala jsem berle a neschopenku, ještě minimálně týden budu doma...A já teď celé dny nad tím přemýšlím 🙁
.
@kikina9 pokud máš pohodovou vedoucí, tak bych zkusila poprosit těhotnou kolegyni, abyste spolu za vedoucí zašly a nějak to probraly. Ona by samozřejmě o svém těhotenství musela říct. Ale zůstalo by to jen mezi vámi třemi, příp. ředitelem. Lidé ve vedoucích pozicích by měli udržet jazyk za zuby.
Těhotná by měla jít s pravdou ven,řediteli to přece říct muže..
@cecetka no, ono to šlo špatně říct, že s tím nesouhlasím, když mi ještě před tím, než mě pustil ke slovu, řekl, že je samozřejmě v jeho kompetenci měnit místo v rámci stejné platové třídy i bez souhlasu zaměstnance. Takže jsem řekla, že pokud to jinak nepůjde, tak souhlasím 🙁
Jinak situace se změnila, a to tak, že těhotná kolegyně má od pondělí neschopenku, i když zatím prý jenom na 3 tydny, takže musela s pravdou o těhotenství ven. Ale netroufnu si předpovídat, jestli mi to nějak pomůže, nebo ne. Já jsem teď do příštího týdne taky na neschopence, takže bohužel teď nevím, co se v práci momentálně děje...