Změna pracovní pozice. Musím ji přijmout?

beruska_91
1. čer 2024

Dobrý den,
v práci mi nabídly změnu pracovní pozice, protože tu moji ruší. Pracuji na jednu směnu, směna by byla zachována. Problém je v tom, že vím že na nové pozici se musí zůstávat často přes čas a to opravdu s malým dítětem ve školce nemohu. A druhý problém dcera často marodí a minimálně jednou za měsíc mám na ní na 14dni OČR. Na nové pozici bych si nemohla dovolit prostě zůstávat takto doma neb jde o každodenním plánování výroby. Je možné ze zákona pozici odmítnout a dostat výpověď i s dostupným? ( pracuji tam 9let ). Děkuji

uzivatelkapetra
1. čer 2024

@beruska_91 záleží na znění pracovní smlouvy. Já třeba byla na plánování výroby v automotive, ale ve smlouvě jsem měla, že jsem prostě dělník a kdyby mi řekli, že jdu na linku na směny, tak mám prostě smůlu.

merope
1. čer 2024

S malým dítětem tuším můžeš odmítnout práci přesčas. Mrkni do zákoníku práce. A možná stojí za to je upozornit, že míváš OČR a zda o tom ví a jak se to bude řešit (home office a podobně).

beruska_91
autor
1. čer 2024

@uzivatelkapetra taky dělám v automotive. Momentálně kvalitáře a chtějí mě dát na to plánování. Jenže prostě kvalitáře dělám tak za přijdu na 6 a nejpozději ve 14:30 odcházím ať stíhám školku. Na téhle pozici to fakt nehrozí.

beruska_91
autor
1. čer 2024

@merope jo to chci zkusit. Protože homeoffice je u nás v práci zakázány. A tu výrobu někdo naplánovat musí že. Teď dělám kvalitářku a jsme tam dvě takže když je něco špatně na mých projektech zastupuje mě. Do zákoníku kouknu.