Změna práce při rodičovské dovoleé - dostanu nějaké úlevy?

vikysek123
22. lis 2018

Devcata, jeste mam jeden dotaz. Jsem porad na rodicovske dovolene. Od 3/2018 - 9/2018 jsem pracovala u zamestnavatele (A) a od 11/2018 pracuju u druheho zamestnavatele (B) - zde jsem dala zapoctovy list toho prvniho. Ted chci podat vypoved ke konci mesice a zajima me, jestli se mi od toho prvniho zamestnavatele (A) nevrati nejake dane ze zapoctaku. Od 1/2019 nastupuju k novemu zamestnavateli a zajima me, jestli mu mam odevzdat zapoctovy list jak od zamestnavatele A a B nebo jen od zamestnavatele B. Na rodicovske dovolene budu porad az do roku 2019. Dekuji mam v tom hokej.

j.a.n.i
22. lis 2018

@vikysek123 No, predne nejsi na rodicovske dovolene. Za druhé nebudes podavat vypoved, ale rusit pracovni pomer ve zkusebni dobe. Za treti dane se nevraci podle zapoctaku, ale podle prehledu o prijmech ze zavisle cinnosti a bud si podas danove priznani nebo ti udela zuctovani dani zamestnavatel B. A zapoctak davac akorát od B.

vikysek123
autor
22. lis 2018

@j.a.n.i No ted jsem v zamestnaneckem pomeru, ale kdyz ho ukoncim na konci listopadu a od prosince budu doma, tak budu opet na rodicovske dovolene. Tu jsem si prodlouzila do prosince pristiho roku 2019.

jitka_cv
23. lis 2018

@vikysek123 budeš osoba pobíhající rodičovský příspěvek.Na rodičovské dovolené by jsi byla kdyby jsi měla původního zaměstnavatele u kterého jdi nastupovala na rodičovskou dovolenou.Podle toho co píšeš budeš ale bez práce.

vikysek123
autor
23. lis 2018

@jitka_cv To jo, ale ja to beru tak, ze se nemusim hlasit na urad prace, ptz za me bude placeno socialni a zdravotni.

jennyska
27. lis 2018

Ahoj @vikysek123 klidně vlož tento dotaz, prosím, i do naší odborné finančí poradny https://www.modrykonik.cz/forum/category/financ... , kde Ti na otázku odpoví i specialisté z oboru. Vše je zdarma a anonymní 🙂

Tvá otázka zajímá více lidí a zatím nám tady chybí místo, kde se k němu mohou vyjádřit právě lidé z oboru. Poradny jsou tady právě od toho.

Měj se krásně 🙂
Jennyska
Modrý koník team

lenoulinkaa
29. lis 2018

Přečetla jsem si odpověď v poradně a RZD by měl dělat poslední zaměstnavatel v roce. Takže není pravda, že kdyby nebyl nový zaměstnavatel v roce 2019, tak si musí sama podávat daňové přiznání, ale požádá si o RZD posledního zaměstnavatele v kalendářním roce.