Zkusim dat dotaz ještě sem, treba tak rychle nenapadne 🙂
Casto narážím na poptavky, inzeraty typu "shanim praci, abych stihala skolku" . Prijde mi dost zoufale, ze hlavni kriterium je, aby prace nezačínala v 6 a nekoncila po 17.hodine.
Musely jste po konci rodicaku menit praci? My děláme oba na smeny - fabrika a nemocnice a premyslime, kdo bude menit praci. Oba od 6, oba nocni a doma 2 male deti. Nejak se nemuzu smirit s tim, ze jsem studovala vs abych pak menila obor kvuli tomu, ze se dela od 6 😑
Já bych rozhodovala především podle toho, kdo domu nosí víc peněz.
Teda, studovala jsem, ale práci budu hledat tak, abych stíhala školku a byla se synem co nejvíc
Určitě budu taky měnit po rodičáku, chodila jsem krátkej/dlouhej a pochybuju, že mi někdo vyjde vstříc se směnama.
mam vs a praci delat nemuzu, protoze ve verejne sprave nechteji davat castecne uvazky a cely s detma nedam.
Ten, kdo přinese domů víc peněz, je jistota pro rodinu, prozo bych práci nedoporučila měnit, zvlášť teď kolem koronaviru a kdy někteří zaměstnavatelé propouští. (Hádám, že to je partner ve fabrice.)
Nejde domluvit u jednoho prohození směny? Zrovna v nemocnicích si pořád stěžují na nedostatek personálu, tak snad by mohli zkusit hledat vyhovující řešení pro obě strany (nesmířit se jen tak s odchodem personálu), aby jeden z vás dítě odvedl do školky a druhý ho vyzvedl.
Taky pak budu měnit, krátký dlouhý týden už nebude možný. Mamka sice bude pomáhat jak bude moc, ale nemůžu to na ní hodit třeba denně. Tím že jsem na syna sama musím ještě víc vybírat 🤷♀️
@j.a.n.i firemní školky jsou už snad v nemocnicích standard. Ale ty protisměny nepomůžou. Kdyby můj muž dělal sestru na směny, tak to znamená, že směna začíná v 6:00 (ať ráno nebo večer) a končí v 6:30 (protože předání árových pacientů trvá). Takže kdybych byla taky sestra, tak buď bych dítě musela vzít s sebou, převzít si službu (a klepat se, že teď hned nepoběžím s pacientem na ct nebo nepůjdu resuscitovat) nebo dítě předat mužovi a zase doufat, že se nezhorší pacient jemu. Naštěstí muž má jen jednu směnu týdně, jinak má ranní, ale i na to musím myslet, pokud plánuju já své služby, že nesmím mít noční na den, kdy má denní, protože my se střídáme až v sedm.
@hezz17 pokud máte oba smeny, mate v podstate stesti, protoze oba skolku dokážete vykryt. Ja práci menila, byla dojezdovo pres hodinu od domova. Ted pracuji kousek, a stíham plny. Veskera starostlivost o deti a domov je na mne. Manžel dela v nemocnici a jeho príjem bereme jako základ. Proto mi neprišlo moudre, aby zkracoval, nebo menil uvazek. Jinak u nej, v Motole vychazeji ženským po rodicaku vstric. A davaji zkracene uvazky.
My s manzelem mame protichudne ranni/odpoledni tak aby jeden zavezl do skolky a.jeden vyzvedl...
Já budu měnit práci určitě. Přestěhovala jsem se a navíc jsem dělala dvanáctky a pochybuju, že by mi někdo vyšel vstříc. Navíc jsem s dětma sama a musím si hledat práci tak, abych stíhala školku a vše kolem.
Taky budu měnit... dřív jsem odcházela z domu kolem 4 a vracela se kolem 18 nejdříve, při odpoledních i kolem 23 a to s dětma nehrozí. Ale neřeším, priorita pro mě bude, abych zvládala školku a děti, musíme to zkloubit s prací manžela, nějak se to udělá, není jiná možnost, ale budu dělat cokoliv, aby to ladilo s naším rodinným životem, nebojím se ničeho, práce je a bude 👍
Tak leda pokud si muzete financne dovolit nejaky jiny typ hlidani nez beznou skolku...
ano měnila jsem.. zkoušela jsem se vracet do své původní, ale prostě to časově nešlo.. 70km denně dojíždět s prac dobou 8-16:30, domů jsem dojela k šesté úplně ko.. našla jsem si lepší práci, 5min autem od školky i školy s pružnou pracovní dobou 🙂 zabralo to teda 4 měsíce hledání, ale kdo si počká ten si dočká 🙂
Taky to sleduju a pripada mi to šílený, ze zensky jsou bity na otevírací dobe skolky, ktera je jeste vetsinou dost neprakticka a zastarala🙄 A je mi z toho uzko uz dva roky předem, jak si budu hledat praci po rodicaku.. Driv jsem delala v hotelu 24/7. Zkrácený úvazky nebo odchod domu ve ctyri odpoledne v cestovnim ruchu? Haha, scifi.
Přesně to samé teď řeším já. Do původního zaměstnání kvůli pracovni době a dojíždění nemohu nastoupit - musím vyzvedávat děti ze školky. A i když jsem u původního zamestnavatele byla pres 15let, neumožnil mi úpravu pracovni doby. Takže nyní jsem intenzivně přes 4mesice hledala novou práci. Měla jsem X pohovoru, telefonických nebo osobnich - a když jsem zmínila, že mám děti, úplně otočili a že se ozvou. Nikdo se neozval až na jednu firmu, do které bych snad měla nastoupit. Byl to fakt boj, a musím říct, že jsem byla hodně smutná ze situace, jak jsou maminky, které se chtějí vrátit po RD znevýhodněne.... Jinak stále jsem si říkala, pokud si nenajdu nic v oboru, půjdu i uklízet - a ejhle, i na to chtějí pracovni praxi a časovou flexibilitu.
Já doufám, že nebudu muset měnit. Neplánuji tedy být doma tři roky, chtěla bych dříve do práce. Dělám kancelářskou myš ve velké firmě a doteď byli celkem vstřícní co se týče úpravy pracovní doby nebo částečného home office atp, přece jen bylo relativně málo lidí a težko se sháněli. Jen se obávám, že v době koronavirové se to může změnit. Uvidíme příští rok..
Já měnila.