Změna práce po MD - ke kterému datu dát výpověď?

14. kvě 2021

Zdravím maminky, omlouvám se za anonym, ale nahoda je blbec a nechci aby mě nekdopoznal.
Potřebuji poradit ohledně změny zaměstnání po MD. V červnu bude mít dítě 3 roky, měla bych se vrátit do práce. Mám na dobu neurčitou. Mam ale jinou nabidku (od září). A řeším, ke kterému datu dát výpověď. Neni mi totiž jasné, jak se mě týká 2 měsíční výpovědní lhůta. Nastoupit teď v cervnu a odpracovat si 2 měsíce neni reálné. Nevíte nekdo,jak to v tomto případě chodí?

malenka3
14. kvě 2021

Neptala si se náhodou už jednou? Protože datumy a typ dotazu je úplně stejný, už jsem na totožný dotaz odpověděla 🙈
Výpovědní lhůta se tě týká. Počítá se od měsíce, který následuje po tom, ve kterém podáš výpověď. Takže pokud se nedohodnete na ukončení pracovního poměru dohodou ke dni 3. narozenin, tak máš bohužel už na výpověď pozdě.

hanka_12345
Autor odpověď smazal
Zobraz
malenka3
14. kvě 2021

@hanka_12345 potřebuju znát přesně datumy. Kdy přesně jsou dítěti tři? Půlka září poslední rodičák znamená, že je za srpen. Takže máš rodičovský příspěvek do srpna, chápu dobře?

hanka_12345
Autor odpověď smazal
Zobraz
malenka3
14. kvě 2021

@hanka_12345 takže máš ale v práci neplacené volno, ne? To máš hlášené do kdy?

malenka3
14. kvě 2021

@hanka_12345 jinak tedy, pokud podáš výpověď do 30.6., skončí ti výpovědní lhůta 31.8. Hned 1.9. nastupuješ do nové práce. Protože bereš rodičovský příspěvek do srpna, máš do konce srpna klid s ohledem na zdravotní a od září už kryté v práci. Ale samozřejmě ta výpověď se odvíjí také od toho, kdy máš nastoupit do tvé staré práce.

hanka_12345
14. kvě 2021

@malenka3 poslala jsem ti zpravu

autor
14. kvě 2021

@malenka3 ne, fakt jsem se neptala já ;) já jsem byla stejně na původním pracovišti domluvena na nastupu v září, oni mě teď do práce fakt nepotahnou. No asi to bude každopádně dohodě, budu se muset domluvit přímo na personálním, jen sem.si rikala ze vysonduju treba co mě čeká.

malenka3
14. kvě 2021

Tak v tom případě je to o dohodě, jak se domluvíte. To klidně nemusí být s výpovědní lhůtou, ale dohodou k tomu dni, kdy budeš u nich. Pokud by to byla klasická výpověď, musíte dodržet ty lhůty, u dohody ne.

autor
14. kvě 2021

@malenka3 to je mi jasné. Ja jsem si říkala,že dám výpověď teddo konce měsíce a pak mi poběží ta výpovědní lhůta. Ale jak jsem automaticky brala to, že se mám vracet po dohodě v září, tak mi nedošlo,že v té výpovědní lhute by mi muselo vyplacet peníze (a tudiz ze bych musela pracovat haha). Takze to asi bude muset jit na dohodu.
V tom případě nevim jestli jit na leto na pracák (se 45% tuším) nebo jit na to ošetřování dítěte do 4 let 🧐

malenka3
14. kvě 2021

Pokud má holka 3 roky v červnu a vy jste domluvení na nástupu až v září, pak to znamená, že oni počítají s tím, že do konce srpna máš neplacené volno. Takže normálně můžeš podat výpověď a neřešit to. Rodičák ti pokryje zdravotní, nemusíš nastupovat na prázdniny do práce. A oni by byli sami proti sobě, najednou na dva měsíce tam chtít ženskou, která odejde a ještě jí platit mzdu. Proč? Normálně se tam jdi domluvit, ale klidně by to šlo i s tou výpovědí.
Bereš ještě rodičák? Pokud ano, natáhni ho tak, aby byl do konce srpna. Pokud ne, musela bys to řešit jinak.

autor
14. kvě 2021

@malenka3 jasný, ok. Moc ti děkuji. Každopádně podám výpověď do konce měsíce, ať mají i oni jasno, že se nevrátím.