Ahoj děvčata, chci se zeptat. Do února jsem ještě na rodičáku, ale malého jsem dala na dopoledne do školky, ať můžu v klidu hledat práci. Tak potřebuji poradit ohledně životopisu. Píše se tam i doba na ÚP nebo rodičáku? Poslední práci mám do prosince 2011, pak jsem byla na pracáku a od dubna 2013 na rodičáku. Jak to mám napsat. Jen tu práci do prosince 2011? Zase nechci, aby si někdo myslel, že jsem si několik roků válela šunky 😀
Koukněte na jobs tam je napsané jak ma CV vypadat a co do něj uvést. Podle mě mateřská vypadá lépe jak čas "bez ničeho". A platí co není v CV to neni/neumíte/nemáte
Ahojky, já bych to udělala tak, že bych do životopisu napsala jen tu práci a do průvodního dopisu napsala, že jsem v současné době na RD. Velká mezera vypadá špatně a dlouhodobá nezaměstnanost taky. Takhle to bude vypadat, jako že jsi byla po celou dobu na RD (to je podle mě to, co vypadá nejméně špatně), a přitom nebudeš lhát.
@lucinjka Nevím o jakou práci se chceš ucházet, ale já do životopisu nikdy nepsala roky. Vždy jen to, co jsem dělala za předchozí zaměstnání.
@nutricnihodnota já to teda mám i s roky. učili nás to tak a je fakt, že prostě je tam ta návaznost a taky zaměstnavatel ví, jestli jsi danou věc dělala půl roku nebo deset let, což je dost zásadní rozdíl 😉
@blahova_andrea No jó, nás to tak taky učili. A co? Učili nás v průběhu let spoustu věcí, který jsou k ničemu. Nikdy jsem neměla problém, sehnat práci a když si chtěli něco ujasnit, tak se prostě zeptali.
@nutricnihodnota no tak já to tak mám právě od školy. takže je to jak jsem se to naučila a vždy jsem jen připsala aktuálně to poslední, takže zas ve stylu toho před tím a poslala 😅 dneska už se to možná dělá dávno vše nějak jinak, to je fakt. nezkoumala jsem to. mě je to takto i pohodlné. on se pak stejně každý ptá a já si teda upřímně nic moc zpátky nepamatuju, takže když tam budou mít pozici před deseti lety a zeptají se, jak dlouho jsem tam byla a já budu půl hodiny mlčet a počítat nebo přemýšlet, tak asi dojem taky neudělám 😀 takto to tam mají jasně dané a já mám klid na jiné otázky 😅
No, právě jsem si říkala, aby si nemysleli,, že jsem byla nějaká povalečka. Před tím jsem byla s malou rok doma (nevzali ji do školky) a během toho jsem podruhé otěhotněla, takže mám prodlevu od ledna 2012 do dubna 2013-kdy se narodil malý. Jinak s těmi roky, taky to tak mám naučené ze školy a tak nějak vžité. 😀
Já jsem tam rodičák napsala. Přeci jenom je to v mém případě šest let 😅 Stejně tak mám u všeho uvedená data.
Zdravím, taky teď řeším životopis, všude píšou, že rodičák neuvádět, ale mám zájem o práci s mentálně a zdravotně postiženými dětmi, tak si myslím,že uvést děti by byla naopak výhoda, co myslíte. 🙂
Pokud jsi stále zaměstnanec, tak rodičák neuvádět. Nebo ho můžeš uvést jako jeden z bodů k poslednímu zaměstnání a taky můžeš třeba připsat, že zkušenosti s vlastními dětmi ti dodaly trpělivost, kreativitu pro práci s postiženými dětmi... vše se dá obrátit v plus 🙂
Up ne rodicak ano.. každý když dojdes se té zeptá hned první otázkou co se ty roky bez ničeho dělo.
Nevím jak je to správně :D ale já bych to tam osobně nepsala, ani úp ani rodičák. Měla by je spíš zajímat tvá profesní dráha. Každopádně si myslím, že většina zaměstnavatelů se stejně při pohovoru zeptá na děti nebo i na tu časovou prodlevu ve tvém životopise. Je to ale šance pro tebe, že si tě aspoň na ten pohovor pozvou a budeš mít možnost je omráčit svým osobním kouzlem a nejen tím co vyčetli v životopisu 🙂 Hodně štěstí při hledání práce 🙂