Jelikož k životopisu mám přiložit kopii VŠ diplomu - je na rodné příjemní. Uvést rodné přijmení do životopisu? A kam?
Případně uvést i to, že teď pracuji jen na částečný úvazek, a kam?
Současnou práci bych napsala do pracovních zkušeností, jak píše #andelka.
Co se týče příjmení, napsala bych to hned na začátek. Jméno, příjmení, dřívější příjmení. Žádnou vědu bych v tom nehledala 😊
@andelka Pokud jde o pohovor, nikdo dokumenty nezkoumá, max. nahlédne. Osobně bych vše uvedla jen do CV, když už, tak posílat s CV jen relevantní certifikáty k pozici. Když třeba uchazeč na pozici nákupčí mechatronických dílů pošle certifikát na barmanský a masérský kurz, je to spíš na škodu, pak si ho někdy manažer zapamatuje a pak volá na HR, ať pošleme nabídku tomu barmanovi 😁 Při nástupu se dokumenty řeší, při pohovoru je méně více.
@eviicka To je fakt, už jsem tyhle papíry dlouho neviděla. K předchozí práci jsem je nepotřebovala a už jsem 3 rok doma.
@hani_na ano, chci vše uvést do životopisu a dopisu, veškeré vzdělání i osvědčení se vztahují k pozici, kterou hledám. A při případném nástupu to vysvětlím (a myslím, že kromě jména je tam fakt ještě něco dalšího uvedeného, musím ty doklady najít, ať je mám kdyžtak připravené). Nechci reagovat na konkrétní nabídku, spíš rozeslat nabídku svou, že hledám místo.
Dámy ještě jedna perlička, během mateřské zaměstnavatel změnil název, takže píšu 2011 - 2015 starý název, 2015 - 2021 mateřská, od 2021 do teď nový název?
@travnulee neni tam rodne cislo? Jako je na vysvedceni. Pak by to melo byt uplne jedno
@travnulee
Nejlepší je nedělit, napsat přímo nový nazev firmy a v zavorce můžeš uvést starý. Co nebude jasné, určitě se HR zeptá. Staré příjmení uvádět v CV nemusíš. Diplom ani posilat nemusíš, až na vyžádání, většinou až před nástupem do práce. Na diplomech je vždy dalsi identifikátor datum a misto narození. Cv opravdu takto detailně nikdo nezkouma, důležité jsou zkušenosti 😊
Tak tady si sednu. Mám podobný problém. Akorát, že příjmení na diplomu a osvědčení o dalším vzdělání není za svobodna, ale po prvním manželovi, a jmenuju se teď jinak.
Současnou práci bych napsala normálně do pracovních zkušeností. Typ úvazku si myslím, že není podstatný.