Zdravotní sestra - mám stále kvalifikaci?

jakura
1. lis 2016

Ahoj, maturovala jsem na zdravce v roce 1992, jsem všeobecná zdravotní sestra. Dva roky jsem pracovala v nemocnici a pak jsem šla na VŠ mimo obor. Teď už se k práci zdr. sestry nechci vrátit, zajímalo by mě ale, zda mám stále ještě kvalifikaci k výkonu povolání. Nějak se v tom nevyznám. Díky za odpověď.

viridie
1. lis 2016

Ahoj. Kvalifikaci rozhodně máš, jde jen o to,že pravděpodobně nemáš platnou registraci ,kterou vydává Ministerstvo zdravotnictví (je to zákon o nelékařských zdrav.profesích asi z r.2004) a ne všechna pracoviště přijmou sestru bez tohoto papíru,plus musela bys pracovat pod odborným dohledem. Nicméně vzhledem k současné personální mizérii je to již možná jinak..🙂

sovulka
1. lis 2016

Určitě, nebude problém.... Školu máš, to stačí. Jen si budeš muset dodělat tu registraci, jak píše Viridie. Ale uvažuje se prý o tom, že se registrace bude rušit...takže uvidíme, jak to nakonec bude.....

jakura
autor
1. lis 2016

@viridie Díky za odpověď. A o registraci bych asi mohla požádat až po roční praxi plus musela bych získat 40 kreditů ze vzdělávání, chápu to dobře? Čerpala jsem tady: http://www.mzcr.cz/Odbornik/dokumenty/registr-z...

jakura
autor
1. lis 2016

@sovulka díky 🙂

belleelle
1. lis 2016

@jakura brzy bude novela (paskvil) 96/2004, kde bude registrace zrušena.
Navic soukromí lékaři a zubaři registraci nevyžadují.

sara84
1. lis 2016

To vzdelavani je tusim povinne. Muz je v socialni sfere a rocne shani kredity- chodi na priblble kurzy,napr. Uz byl 5x na inkontinenci, neb je zadarmo a na kurzy,ktere by ho zajimaly ho zamestnavatel neposle, protoze jsou drahe a uprimne brat si dovolenou a zaplatit si ho ze sveho muzem tak jednou- dvakrat za rok a ne vsechny...

belleelle
1. lis 2016

@sara84 vse bude zrušeno, novela jde již do vlády.

sara84
1. lis 2016

@belleelle tak muz mi rikal, ze jeho se to netyka :( ze soc.prc. to naopak zvysuji...☹

belleelle
1. lis 2016

@sara84 ja zila v domence, ze si tady piseme o zdravotnicich uvedenych v zakone 96/2004. nikoliv o pracovnicich v sociálních službách apod.

sara84
1. lis 2016

@belleelle ano pani.psala o zdravotni sestre. Ja se jen pripojila,ze to vzdelavani je povinne zatim ..

markiiska
1. lis 2016

@belleelle já pracuji v soukromé amb. a registraci po mě chtěli.

belleelle
1. lis 2016

@markiiska Jojo, ruzne. Staci kouknout i na inzeráty, sester je malo a píši, ze registrace neni nutná.
Nejvíce je to vidět u dětských sester, tam staci mit jen maturitní vyzo (nebo absolutorium) bez praxe a nejak se to udělá.