Ahuj holky, už jsem totálně bezradná. Projela jsem snad všechny paragrafy i na právničku jsem se obrátila, ale nikde a nikdo mi nedokázal jednoznačně říci, jak to má ze zakona být a co mám já dělat.
Můj zaměstnavatel končí z organizačních důvodů na svých provozovnách ke dni 15.1.2021 ( já na MD nastupuji 20.1.2021) ten nový zaměstnavatel mě k sobě nezaměstná, protože jsem těhotná a prý ani nemůže 🤷🏼♀️ no o to mi ani nejde ( nevadí mi to, ani bych pod něj nešla ) jde mi spíš o to, že mi stávající zaměstnavatel oznámil, že si mě nechává. 🤔 Jak on to má ze zákona v této konkrétní situaci? Vím, že jsem ( i ty 2 kolegyně ) v ochranné lhůtě, ale pokud končí z těchto důvodů, propustit nás může. A tedy můj dotaz zní: MUSÍ ON to se mnou ( a i s 2 kolegyněmi co jsou na RD) ukončit TEĎ tedy k 15.1. 2021, nebo NEMUSÍ a může to s námi řešit ( ukončit) až po uplynutí RD? Klasickou výpověď nám nedal ani nedá, bude to řešit dohodou.
Nemusi, muze si vas nechat jak dlouho chce. Jen riskuje, ze pro vas nebude mit po RD misto a bude muset platit překážky na strane zamestnavazele po vypovedni dobu. A tezko se on muze rozhodnout, ze to bude resit dohodou, neb k dohodě jsou potreba dva.