Zaměstnání v těhotenství. Je to možné takto udělat?

29. srp 2020

Ahoj, chtela jsem se jen zeptat nekoho, kdo tomu rozumi. Jelikoz mi 1 srpna konci status studenta, jestli by slo, ze by me muj otec zamestnal, jelikoz ma stavebni firmu (delala bych na pocitaci faktury). Posleze bych sla na nemocenskou, jelikoz nevim jak dlouho vydrzim pracovat. Ale budu v 19 tt tehotenstvi. Jestli je tohle mozne a nekdo nebude zkoumat proc me zamestnal kdyz jsem tehotna. Dekuji za odpovedi. Pracovala jsem na DPČ, a narok na materskou nejspis mam (potvrzeno ucetni). Ale v teto praci me na smlouvu nevezmou a ani uz to nezvladam( delam u pasu).

sudylichozrout
29. srp 2020

Proc bys chodila na nemocenskou? 🤦

somalicats
29. srp 2020

Taky nechapu, proc bys chodila na nemocenskou, tu navic urcuje lekar a ne Ty. Jinak do prace pochopitelne nastoupit muzes i tehotna.

klokanka31
29. srp 2020

Je to možné, nikdo to nebude zkoumat...

klokanka31
29. srp 2020

@somalicats Co jsem ale viděla na gyndě a i slyšela od kamarádek, tak u těhotných není problém jít na neschopenku...

sudylichozrout
29. srp 2020

@klokanka31 Ale neznamena to, ze je to spravne.

autor
29. srp 2020

@sudylichozrout zalezi, jestli pro me tatka porad bude mit praci.. moje doktorka je super, da se sni domluvit na vsem 🙂

autor
29. srp 2020

@sudylichozrout no spravne to neni😄ale kdyz je ta moznost 🙂 nebduu brecet do polstare bez penez to bych byla blba kdybych toho nevyuzila ni?

klokanka31
29. srp 2020

@sudylichozrout No jo, co je dnes správné... Ale zase lepší ať je v téhle době těhotná doma, podzim - všude chřipky, navíc korona...

sudylichozrout
29. srp 2020

Takze budes zneuzivat PN a brat od statu davku neopravnene. A tva lekarka se bude jeste k tomu ucastnit podvodu. Gratuluji, bezva plan. 🤦

autor
29. srp 2020

@klokanka31 taky si myslim, ze to neni problem, a jak ted ctu v diskuzich plno slečen kterym ted konci status studenta a jsou tehotne maji problem

somalicats
29. srp 2020

@klokanka31 To, ze nekteri gyndari posilaji na neschopenku i zdrave tehotne neznamena, ze je to ok. Tehotenstvi neni nemoc. Jinak bacha na to zamestnani v rodinne firme - uz bylo par pripadu fiktivnich zamestnani kvuli naroku a vysi PPM, takze zkoumat to muzou, zda tazatelka skutecne pracuje

sudylichozrout
29. srp 2020

@klokanka31 Ne, to vazne neni duvod k PN. Ale je to super vymluva pro zenske, kterym se nechce pracovat.

klokanka31
29. srp 2020

Spousta lidí využívá neschopenku pro nic za nic, u těhotných to je ale podle mě správně, přece jen člověk unavený, nohy nateklý, já se v noci ani nevyspala protože jsem pořád běhala na záchod... A ještě chodit do práce? Fakt ne.

autor
29. srp 2020

@sudylichozrout ne, tak ja budu poctiva a budu si pujcovat vsude mozne penize. Brigady, ktere by byly vhodne jsem hledala - nikde me nevezmou. V teto dobe musim myslet hlavne na to male i na sebe. Stat mi zadne pridavky ani prispevky nebo co vse je mozno pobirat - NEDA. 🙂 bohuzel

sudylichozrout
29. srp 2020

Ne, ty si mas najit jako netehotna normalni praci a udelat si takovy polstar, abys nemusela o zadne davky zadat. Tomu se rika zodpovednost.

somalicats
29. srp 2020

@klokanka31 Jinak ja byla tehotna ted pres lockdown, korona nekorona, musela jsem do prace, pacienti nemohli cekat, az korona zmizi 😉 . Ja teda ac nejsem nejak extra uzkostna, co se hygieny tyce, tak stacilo dodrzovat zakladni hygienicke navyky. Do prace jsem sla naposledy 5 dnu pred porodem, uz jsem mela problem to udychat pres reapirator. Jinak bych asi delala az do porodu jako vzdycky 😀

autor
29. srp 2020

@klokanka31 pracuji do ted, lezim doma s virozou (snad) opravdu to tam nezvladam. Nezastavim se a makam jako sroub, s pupkem me tam za chvili ani chtit nebudou, takze leniva nejsem. Ke studiu jsem si celou dobu privydelavala..

sudylichozrout
29. srp 2020

@klokanka31 Pracovala jsem az do porodu. Neni na tom nic divneho. A take jsem byla otekla a mela pupek. Proste vymluvy zenskych, kterym se PN sikne jako ulejvarna.

autor
29. srp 2020

@sudylichozrout ja o zadne davky nezadam😄 pracovala jsem celou dobu studia, nikdo mi zadne penize nedaval🤷‍♀️Neplanovane jsem s pritelem otehotnela. Miminko jsme chteli, ale ne tk brzo. Nedam pryc zivot kvuli par mesicum, ktere nejak zvladnem. Jen chci vedet moznosti a urcite nelezet a necekat, ze mi prijde nejaka dobra duse a koupi nam kocarek, postylku atd atd

autor
29. srp 2020

@sudylichozrout Taky zalezi, jakou praci jste delala. 🙂

klokanka31
29. srp 2020

@sudylichozrout Tak ono taky záleží na tom co ženská dělá, jestli si sedí v kanclu, nebo celý den stojí někde v továrně...

sudylichozrout
29. srp 2020

Zadas, resp. planujes zadat. PN je davka jako kazda jina. A proc te nezivi pritel? Dite ti udelal on, ne ja, ani Franta Novak z Ostravy... Tak nevidim duvod, proc se ti mame skladat na flakandu.

autor
29. srp 2020

@klokanka31 Kazdy to tehotenstvi proziva jinak, přesně... a miluju ty kecy od tech strasne zodpovednych bio eko emo matek 🤣budoucnost naplanovana 10 let dopredu a vse aby bylo dokonale🙃

somalicats
29. srp 2020

Autorko, pokud jde o praci na pc, jako jsou fakturace, tak na to fakt nepotrebujes neschopenku, to muzes delat i jako home office. Nebudes limitovana vychazkama a nebudes kracena na penezich. Pisu to schvalne, abys tu za par tydnu/mesicu nefnukala v diskusi, ze mas vychazky a potrebujes chodit ven.

sudylichozrout
29. srp 2020

@klokanka31 Sezeni v kanclu neni pro tehotenstvi zadna vyhoda. A mimochodem, z dusevni prace byva clovek mnohdy orvanenejsi nez z te fyzicke.

somalicats
29. srp 2020

@klokanka31 pise, ze by slo o fakturace. To fakt neni rizikova prace 😉

sudylichozrout
29. srp 2020

Nejsem bio, eko, ani emo. Ale proste vim, ze sosat neopravnene stat, je naprosto nechutne. Skladame se ti na tvou flakacku vsichni.

autor
29. srp 2020

@sudylichozrout jinym spoluobcanum jsem se skladala i ja nejakou dobu 🙂 😄 ja vubec nevim proc tady pisete, moralni stranku veci znam😄 fakturace ano, ale nevim jestli pro me muj otec bude mit stale praci.

alilali
29. srp 2020

@sudylichozrout Přesně. Proč si každá myslí, že sedavé zaměstnání u PC je v těhotenství lepší.

sudylichozrout
29. srp 2020

Pokud pro tebe nebude mit praci on, ma te podporit financne ze sveho, kdyz je to tvuj otec a tak mu zalezi na tom, abys nebyla bez penez, ze kvuli tomu pujde i do fiktivnibo zamestnani.