Zaměstnání. Jste spokojeni?

14. srp 2024

Ahoj všem,přemýšlím,že změním své zaměstnání.Jsem tu už dlouho a kolektiv nestojí za nic.Samé pomluvy od kolegyň a buzerace.
Ale bojím se,nových začátků...kolegů atd.
Co vy?Jste spokojeni v zaměstnání?

felis
14. srp 2024

Ahoj, nevydržela bych tam ani minutu podle toho, co píšeš... Práci jsem za život měnila třeba po roce nebo i dvou a vždycky jsem si polepšila - jak kolektivem, tak penězi. Některé mé bývalé kolegyně jsou mé kamarádky dodnes a každá pracovní zkušenost mě velmi posunula.
Pokud pracuješ v oboru, který je lukrativní ve smyslu žádanosti na trhu práce, tak práci seženeš hned. Je úplně normální se bát nového... ale zůstávat v práci, kde je takový kolektiv, je nesmysl. Život je příliš krátký a v práci běžný člověk tráví poměrně dost času. Jdi do změny! Jsi skvělá už jen tím, že o tom přemýšlíš.

konidana
14. srp 2024

příjemné, nebo aspoň nevysírací, prostředí v práci je základ. V kolektivu, kde byl toxický jen jediný člověk, a to bohužel šéf, jsem nevydržela ani přes zkušebku. A to jsme spolu vycházeli v klidu a v pohodě, on jen řval do telefonu na jiné a bylo to slyšet po celym baráku.

autor
14. srp 2024

@felis děkuji,to jsem potřebovala slyšet😊

flying_stork
14. srp 2024

Všude něco je, že jo 😉, ale hlavně jde o tvoje duševní zdraví. Dívala bych se aktivně po nabídkách a třeba na něco zajímavého narazíš 🍀.
V minulé práci jsem to taky tak udělala, a teď jsem v nové přes 3 roky a jsem spokojená.

autor
14. srp 2024

@flying_stork a pustí mě zaměstnavatel dohodou hned nebo za dva měsíce?Když mu řeknu,že tu práci nedávám ze zdravotních důvodů

felis
14. srp 2024

Záleží na čem se dohodnete... zákoník práce zná jen nemoci z povolání. Prokázat je a odejít kvůli tomu z práce není zas tak jednoduché.
Důvod pro svůj odchod říkat nemusíš - to je jen na Tobě. A na něm je, jestli se bude chtít dohodnout o odchodu dříve. Jestli myslíš, že Ti prospěje, aby věděl Tvoje důvody, tak mu to klidně řekni.

flying_stork
14. srp 2024

Záleží na dohodě mezi váma dvěma, ale klasika jsou 2 měsíce. Já tam 2 měs. zůstala, ale pak nastala doba Covidu, tak jsem poslední měsíc ani na firmu nechodila, ale zodpovědně jsem dokončila, úkoly 🙈 Člověk nikdy neví, kam ho osud zavane.
Mám i zkušenost od svojí sestry, byla v jedné firmě a už to chtělo změnu, tak si našla jiné zaměstnání. Nakonec to tam nebylo takové jak ji slibovali, tak si během zkušebky rozjednala 5 pohovorů a pak si jen vybírala, kam půjde. A teď je taky spokojená.

flying_stork
14. srp 2024

... a k tomu ze zdravotních důvodů ... to nevím, možná by bylo potřeba posudek závodního/firemního lékaře, v tomhle bohužel nemám zkušenost 🤷‍♀️

ninive211
14. srp 2024

Ano, pohoda v pracovním kolektivu je velmi důležitá. Když už tam člověk nemá "kamarády", tak alespoň lidí, co jsou přátelští, ochotní pomoct a nejsou toxičtí.já teda teď jsem teprve ve svém 3.zaměstnání za život a musím říct, že kolektiv je zde nejlepší, co jsem měla.ikdyž věkově patřím ve svých skoro 40 mezi nejmladší, tak prostě je mi zde líp, než když jsme byly v malé firmé samé mladé holky a ta "čtyřicítka" tam byla jako stará bába, nejstarší. Pokud bych nebyla vůbec spokojená s kolektivem (hlavně je i důležitý šéf), tak bych tam asi nevydržela delší dobu.

ninive211
14. srp 2024

Jinak ukončení dle dohody, záleží taky na povaze prace,jak moc snadné je za tebe najít náhradu a jestli nebude třeba,abys ji zaučila. Jinak prostě výpověď

katule1990
14. srp 2024

Menila jsem zamestnani taky hlavne kvuli lidem. Strach z neznamyho jsem mela velky, menila jsem zpusob prace (z klasickeho kanclu na HO s 1x tydne 45 minut dojizdenim) i obor prace, tj. uplne vse jsem se musela naucit skoro od nuly. Je to zhruba trictvrte roku a bylo to nejlepsi rozhodnuti, co jsem mohla udelat. Strasne me to posunulo, naucila jsem se hodne veci a hlavne pracuju s chytryma, pracovityma, zodpovednyma a milyma lidma. V praci travime hodne casu a dost nas to ovlivnuje. Pokud bych byla nespokojena, urcite bych aktivne hledala praci jinou.