Holky, řešily jste něco podobného? Na podzim jsem skončila v zaměstnání, nesedly jsme si s novou šéfovou. Jsem OSVč, mám jednoho většího dlouhodobého klienta, a několik méně jistých. Jenže - mám tři děti ve střídavce, od nového roku nebyl ani jeden týden, že by všichni byli zdraví, takže pořád sedím doma a pracovat moc nemůžu. A teď - zálohy jsou čím dál tím vyšší, náklady strašně vyskočily, nárok na OČR není, jistota žádná, stres protože nemůžu zrušit domluvené jednání, takže ještě platím hlídačku... Říkám si, zda je to dlouhodobě udržitelné, zda si radši nenajít ´"normální" práci. Jenže zas plný úvazek bych jen těžko dávala časově, kratší skoro nejsou. Já prostě nevím.... Zajímaly by mě Vaše názory, zkušenosti, rady. Děkuji
tak obe strany maji pro a proti.. jako OSVC jsi pravdepodobne daleko vic flexibilni a muzes si vic rozvrhnout cas... zalezi teda taky co delas.. ale vis kolik mas odvody jako zamestnanec? podstatne vyssi, ale ma to svoje pro jako proti... kazdopadne ja bych zkusila jit jinou cestou a kdyz to nepujde nech se nekde zamestnat.. pises, ze mas nejake klienty, zkus jich najit tolik, aby se ti to vyplatilo a pak se ti vyplati mit i hlidacku, kdyby neco... zase se stridackou se da celkem dobre planovat.. planuji tak, abych s detma byla co nejvic, kdyz je mam a zbytek smeruji do casu kdy je nemam.... tot muj nazor... byt zamestnanec ma sva pravidla a sefy a tomu se musi clovek prizpusobit..
Řešila jsem něco podobného cca půl roku zpět a rozhodla jsem se nechat zaměstnat - z podobných důvodů jako ty.