Založení živnosti. Poradíte, prosím?

8. říj 2024

Dobrý večer,
mám v plánu založit si živnost - vedlejší činnost. Zítra se chystám na úřad, ale jsem úplně ztracená ve všech těch věcech kolem. Vím pouze, v čem chci podnikat. Je něco, co si s sebou nachystat, na co se připravit, co po mě budou chtít vědět atd? A když jim řeknu například e-shop atd, oni už to zařadí někam nebo to musím sama? Moc děkuji za informace 🙏🏻

j.a.n.i
8. říj 2024

Potřebuješ sebe a op, zbytek vyřešís na živnostenském odboru.

berenika39
8. říj 2024

@j.a.n.i A tisícovku🙂))

Budeš muset říct sídlo podnikání, typ živnosti... počti si třeba tady: https://money.cz/novinky-a-tipy/podnikani/nez-z...

Nic složitého založit živnost, to jde samo, poradí ti na úřadě. Spíš bych se věnovala tomu, jestli máš podnikání spočítané, připravené, naplánované, nějaký projekt, aby to fungovalo? Spočítané náklady, odhadované příjmy a tak. Držím palce.

j.a.n.i
8. říj 2024

@berenika39 Pravda, pravda, takže ještě kartu, telefon, hodinky, prsten, náramek či peněženku...

j.a.n.i
8. říj 2024

@berenika39 Tak zas na vedlejší činnost ten plán není nijak výrazně třeba, já mám třeba živnost na různé solichy pro firmy. Tu a tam nějaká zakázka na pár dnů, beru to jako bonusovku k zaměstnání.

berenika39
8. říj 2024

@j.a.n.i Paní píše o eshopu - tam bych byla asi opatrná🙂)))

autor
8. říj 2024

@j.a.n.i a jak je to třeba s náklady, když žádné mít nebudu například?