Žádost o přeložení na lehčí práci, musím k záv. lékaři?

pakra
17. kvě 2016

Vhledem k těžké pro těhotné nevhodné práci, sem si zažádala o přeložení. Zaměstnavatel prý momentálně takovou práci nemá a posílá mě na lékařskou kontrolu. Nemám z toho dobrý pocit, mám pocit, že se mě chtějí zbavit a šoupnout mě na neschopenku. Má nárok na tu nucenou prohlídku?

horsiee
17. kvě 2016

Nejsem si jistá, ale není to tak, že když tě zaměstnavatel nemůže přeřadit na vhodnější práci tak jde těhotná na neschopenku, ale za plnou mzdu? Stejně tak dorovnává plat když by nová pracovní pozice byla za menší mzdu. Myslim, že jsem to četla v nějakým článku na internetu tak zkuste ještě prohledat.

terry1512
17. kvě 2016

Na tu prohlídku má zaměstnavatel právo.A pokud se potvrdí že tu práci dělat nemůžeš,zaměstnavatel je povinen tě přeřadit na lehčí vhodnou práci.pokud ji pro tebe nemá,měla bys doma zůstat na překážkách ze strany zaměstnavatele a to za plný plat.
PN je pro neschopné práce z důvodu zdrav. problémů.Zaměstnavatel tě nemůže donutit jít na neschopenku,a propustit tě teď taky nemůže.
Pokud tedy nejsi ve zkušební době,nebo se smlouvou na dobu určitou.To by ti ji pak zřejmě neprodloužil.

pakra
autor
17. kvě 2016

No to právě není neschopenka to za plnou mzdu, o tom dorovnávání vím. Takže tam stejně půjdu jen pro papír, že sem fakt jako těhotná, když na to ze zákona mám nárok, na to přeřazení.

jindrakova
28. čer 2022

Dobrý den .Chci se zeptat sem teď na PN.Mám problému s krční páteří.Lékař mi doporučuje a napíše doporučení o zmíněné zaměstnání,Chci se zeptat zda to mám řešit ještě v době neschopenka.A nebo až neschopenku skončím.Děkuji za odpověď.