Začít podnikání - dětska herna. Máte osobní zkušenost?

13. únor 2022

Dobrý den

Chtěla bych se zeptat samozřejmě že na netu najdou postup jak začít a co je třeba . Ale mě by zajímalo osobní zkušenost .
Chtěla bych si otevřít dětskou hernu s kavárnou .
Ale i jsem jednak někde četla že si nemůžu otevřít kavárnu když nemam zaměření na gastro .
Ale zajímalo by mě na kolik vás to přišlo otevření herny ?
A něco na co si dát pozor. ?

barmil
13. únor 2022

U nás ve městě teď tři herny zavírají. Nepřežily covid. Lidi se naučili chodit s dětmi jinam, scházet se u někoho doma a hrát si tam.
Pokud jsi jen vymyslela, že chceš něco otevřít, ale nemáš představu, kolik to bude stát, tak to je cesta do záhuby.
Udělej si business plán. A to nejsou jen náklady, ale taky prvních x měsíců, kdy budeš v -, než se vůbec dostaneš na nulu (pokryjes provozní náklady tím, co vydělás), a pak snad jednou budeš v + a něco Ti zbude a začneš vydelavat.
Udělej si průzkum, kolik je u vás školek, podle toho zjistíš cca, kolik dětí je potencionálních klientů, ale ne každý Ti dá jen tak 100 za to, aby si dítě někde hrálo, plus utrata.
Pak si najdi prostory, kolik by stál nájem + úprava prostor na to, aby tam ta herna mohla být. Voda, topení, elektrika.
Vybavení, nejen hračky, ale taky kávovar, posezení, nádobí.
Reklama. Nejen Facebook zadarmo, ale budeš platit reklamu na Facebooku, dáš reklamu do místnich novin? Letáčky?
Pak jestli tam budeš sama, nebo personál. A když tam budeš Ty, kde budou Tvé děti?
No a vse to secti a koukni na svůj účet, zda jsi schopna zainvestovat nejen to, abys vůbec otevřela, ale abys to minimálně 6mesicu,spíš rok, utahla, než to začne vydělávat.

20190418
13. únor 2022

Podle mě herna nemá sanci vydělávat kdekoliv mimo opravdu hlavní centrum velkého města. Potřebuješ velký prostor = vysoký nájem, větší pořizovací náklady na vybavení a pak ti tam chodí ženské celé dopoledne srkat jedno kafe 🙂 Aby to vydělávalo, musíš nabízet něco navíc - placené hlídání, semináře, kroužky cokoliv. Maminy na rodičáku svojí konzumací profit nezajistí.

jeyre
13. únor 2022

@20190418 Souhlasím. U nás ve městě skončilo několik těch malých herniček, udrželo se poměrně velké hrací centrum. Jak jsou na tom ekonomicky nevím, ale zatím fungují. Začali pořádat dětské oslavy, příměstské tábory apod. Za mě jako zákazníka mají velkou výhodu v tom, že berou flexipassy. Vstupné zaplatím takhle a pak jsem ochotná udělat i nějakou útratu. Kdybych vyplázla 300 jen u vstupu, tak si to víc rozmyslím.

drep
13. únor 2022

@20190418 u nás v krajském městě krizi přečkaly všechny tři herny - obří mimo centrum (kde se bonusem fakt blbě parkuje, ale je uprostřed sídliště), maličká v centru a herna s kavárnou na úplné periferii. A to bych řekla, že jsme chudé město.

ondul
13. únor 2022

U nas teda v male hernicce stranou od centra je zarezervovano na 14 dni dopredu a dvere se tam netrhnou, je opravdu pekna, s dobrym jidlem, krasne prostredi... Takze si myslim, ze se na tom vydelat da, kdyz mas dobry koncept.

pipi_puncocha
13. únor 2022

@ondul to je to, že tam musí být i proč chodit. Výborná káva, dobré občerstvení, zkrátka něco navíc. Mám pocit, že to je nešvar většiny herniček nebo kočičích kaváren kde jsem byla. Člověk tam nemá moc chuť si něco dát, protože nabídka je chabá. Nic moc kafe, nealko přelité z flašky, toust a mražená pizza.😳

levandule_k
13. únor 2022

Chybějící zaměření na gastro se dá vyřešit tak, že najdeš někoho, kdo má zaměření na gastro a on ti bude dělat něco jako "dozor", abys mohla podnikat.

alpakovo
14. únor 2022

Je to určitě i o průzkumu okolí. U nas v okolí je jenlm jedna,dalsi je až nějakých 45km. Takze pořad obsazeno,dělají příměstské pobyty,oslavy narozenin, mění nebo raz za čas rozšiřují nabídku jídla a pití. Ale děti tam chodí rádi, navic je to rozděleno na část pro děti do 3 let a pro děti do 12 😉