Začátek podnikání na mateřské dovolené

bluelucy
10. led 2018

Maminky podnikatelky, vy co jste začali podnikat během MD, prosím o radu. Mám nápad, který bych ráda zrealizovala. Jenže počáteční investice je cca 500Kč. Co když pak o produkt nebude zájem? Navíc bych toho asi musela pořídit víc, abych měla co nabídnout. A poté se mi vše začne hromadit a pokud nebude odbyt, co s tím? Je to pro mě takový začarovaný kruh...Jak jste začaly vy?

sarkoc
10. led 2018

Podobně s mnohem větší investicí...pokračují dál a když se něco nahromadi a potřebuji místo pro novinky, prodám to staré pod cenou (je to samozřejmě zaplaceno z jiných obchodu)...podnikam jen pro zábavu a pocit seberealizace, kdyby mělo dojít na to, ze budu firmu dotovat, končím...

stuplakova
10. led 2018

A dělala sis třeba nějaký průzkum jestli by o tvůj produkt byl zájem nebo jedeš na prázdno a pak doufáš že to vyjde? Nemyslím to teď špatně, ale už jsem se setkala na místních bazárcích s tím, že se maminky ptaly jestli by byl zájem. Jo a mám taky dotaz je pravda že když si založím živnost a jsem na rodičáku nebo mateřské, tak nemusím platit sociální a zdravotní? Když si to dám na vedlejší činnost?

atekram42
12. led 2018

Tak pokud je počáteční investice jen 500 Kč, tak proč to nezkusit? Kdyby to bylo třeba 5000 Kč, tak to už by bylo dobré promyslet trochu víc.. Jinak souhlasím s příspěvkem výše, je dobré si udělat průzkum, jestli by o to lidé stáli.
Jinak @stuplakova ano, mělo by to tak být, je to to samé, jako pokud je člověk student nebo zaměstnaný a má to na vedlejšák.

stuplakova
12. led 2018

@atekram42 Když to má na vedlejší činnost tak taky nemusí? super 🙂. A Až teď jsem si všimla že počáteční investice je jen 500kč, já jsem četla právě těch 5000 kč 😇. Ještě investice je za živnostenský list, tuším že 1000 kč? Teda kdysi to tak bylo.