Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli když mám na mateřskou nastupovat zhruba ke konci února 14, tak mi bude vznikat nárok na dovolenou jen za leden a únor?
dneska mi totiž jedna paní říkala, že si myslí, že se do toho nároku počítají i měsíce na mateřské, tzn. že bych měla nárok na dovolenou za leden - konec mateřské?
děkuji
jj, taky jsem šla na mateřskou v půlce února a dovolenou ti proplatí celou, požádej o její čerpání bezprostředně po skončení mateřské, jinak by se ti krátila 🙂
ano, mateřská se počítá taky jako odpracovaná doba, i za ni ti naskakuje dovolená, ideální je si zažádat o čerpání mezi MD a nástupem na RP (já to tehdy nepobrala a neudělala ☹)
v tvém případě budeš mít nárok na dovolenou za celý rok, vyčerpej ji určitě mezi MD a RD ;)
ještě upřesním - pobírání rodičovského příspěvku se s čerpáním dovolené nevylučuje!
Prosím o radu, 24.6. mi skončil rodičák, od 25.6. jsem byla na neschopence, ta mi skončila 12.8. o od 13.8. jsem na mateřské, termín porodu mám 24.9. Vzniká mi nějaký národ na dovolenou? Děkuji moc. 🙂
Myslím, že je v tom zahrnuta i ta mateřská, nastupovala jsem taky na konci února a poroplacená dovolená byla celá. 😉