Ahoj, nastoupila jsem po mateřské so nové práce. Po 7 letech
Je to pro mě jak fyzicky tak psychicky se dvěma dětma hrozně náročné. Přitom práce je to fajn a jsem za ní ráda. Baví mě. Je to 3 týdny a já pořád čekám na to kdy se tak nějak zajedu a zvyknu si na nový režim. Jak dlouho to trvalo vám?
Ráno vstáváme brzo, všechno je takové rychle a já jsem hrozně unavená, úplně příšerně....navíc jedno a děti je prvňák... 😏
@mrs.duck tak trochu jsem si říkala, že jestli to nebude do roka lepší, tak to bude chtít změnu...ale byla bych teda rada, kdybych se dala nějak do klidu dřív...
Já chodím takhle do práce půl roku a ještě jsem si nezvykla. 😃 Ale stále věřím, že se to zlepší. 😃
Moc držím palce. Třeba to půjde hladce 😉 Já neměla podporu v rodině a ani kolegové v práci nebyli úplně chápaví.
Ja som zacala pracovat dva tyzdne dozadu.. tiez po 7 rokoch. Starsia dcera prvacka a mladsia prvy rok v skolke. Je to sialena zmena, je mi po nich smutno :( v praci sa citim obcas ok, obcas ako nejaky pomaly dement.. a vecer odpadavam pred 22hod, co ma stve kvoli manzelovi. Rano teda odvadza deti do institucii manzel, odpo ich vyzdvihavam ja, pracujem 8-15
Vrátila jsem se před měsícem po třech letech do původní práce, dítě mám jen jedno a i tak je to ještě takové takové divoké, náročné... Syn se najednou budí kolem třetí, čtvrté ráno, já se vracím z odpolední kolem desáté, než něco udělám, nachystám na druhý den, jdu spát v jedenáct. Rána jsou o nervy, je jedno, v kolik vstaneme, stejně odjíždím ve spěchu, nervy na pochodu. 🤦♀️ Jsem unavená, unavená, unavená. Ale věřím, že si to sedne. Takže radu nebo tak něco nemám, ale nejsi v tom sama 🍀
Prvních 6-8 týdnů bylo nejnáročnějších..
Já šla pracovat po dvou letech s tím, že se mi moc do práce chtělo a užívala jsem si to. I přesto jsem první 2 měsíce byla mimo, pořád koukala na fotky a říkala jsem si:”hm 10:00, teď bych byla nejspíš na hřišti” Bylo to divný, ale zase vyšší sebevědomí, víc peněz, prokazatelné a viditelné výsledky práce a hlavně velká radost z toho, že jsem zase pracující tu motivaci jen umocňovalo.
Kámoška, co byla doma do 4 let, do práce se jí od malý nechtělo, a štvalo ji, že neptěhotněla podle plánu, tak ta to těžce nesla ještě rok. A to měla jen půl úvazek. Po roce byla těhu.
Finance pro ni extra motivaxe nebyly.
Nějak si říkám, že až po tom roce v práci jsem si byla jistá (a to ještě bez dítěte) )
Já mám prvňáčka a druhé první rok ve školce, nakonec jsem zatím práci vzdala (nemáme hlídání při nemocech) a dělám jen z domu drobné brigády na PC. A jako jsem v šoku, že i tak je pro mě těžké se zajet a stíhat víc. Denní režim je v pohodě, ale od září nonstop někdo nachlazený, mladší náročnější adaptace... jsem ráda za možnost být zatím doma (a snad se to brzy zajede a budu moci i v klidu do práce..).
Tech pul roku urcite. Do roka uplne ok. Ale teda mluvim o prvni praci po skole, to pro mne bylo nejhorsi. Po rodicaku, po 3 letech doma, to slo v pohode. Ale nastupovala jsem znovu do stejne prace jako pred rodicakem a navic byl doma misto mne na rodicaku chlap, takze jsem chodila k teple veceri 🙂 Starsi jsem ovsem vodila i vyvedavala ze skolky ja...ona tam jednak chtela byt furt a druhak chtela chodit s maminkou. .
Jsem v práci po RD 3/4 roku a je to jak kdy, hlavně ke konci týdne už jsem dost unavená, takže přijdeme s holkám dom, pustím jim pohadky a jdu si aspoň na chvilku lehnout, než začnu fungovat v domacnosi
Tak já se zajížděla po prvním tak 2 týdny a s druhou to bylo hned...ale ty první dva týdny jsem byla vydrnčená jak blázen🙂
Tyhle životní změny jsou vždycky fičák, ale mně nejvíc ze všeho pomáhá plánování a time management. Jak mám jasně sepsané úkoly, tak to pak odsejpá. Některé můžeš delegovat na další členy rodiny. Máš v práci nějakou volnou chvíli, kdy by sis zvládla zařídit i jiné povinnosti?
Rok ;)
Režim celkem rychle, ale to jen proto, že jsem i před nástupem vozila děti do školky a čas se pro nás nezměnil. Trošku déle jsem si zvykala na to, že domácí práce jsem nedělala dopoledne, ale po práci a na to jsem si nezvykla asi rok.
Asi jsem si zvykla celkem rychle, ale asi take z duvodu jako @lcn162, syna jsem vozila do skolky ctyri mesice pred tim, nez jsem nastoupila ja sama. Takze rezim a rytmus byl zavedeny. Ale organizace casu byla tezsi a to snad jeste nemam pod kuzi dodnes, jsou to 3,5 roku 🙄🫣😅 Domaci prace pres tyden moc nezvladam (samozrejme nadobi, pradlo ano), vetsi uklidy holt nechavam na sobotni dopoledne. Ale to nejak musim přijmout 🙂
Taky jsem zvědavá, kdy se to usadí. Po 6 letech v práci, dojezd 30 minut jedna cesta, starší v první třídě, mladší školka, manžel naštěstí dojíždí jen 15 minut. Pár kroužků a je to mazec. 🙈😄
Ja teda temer okamzite
Mně trvalo rok, než se celý režim stal standardem a než šlo všechno normálně :-/