Prosím o radu. měla jsem mateřskou dovolenou v práci na 3 roky. Rodičák ale vyberu dřív, myslela jsem, že bysme měli rovnou druhé. Zatím ale budu muset zpátky do práce. Tam v tom dřívějším nástupu není problém. Půjdu ale na zkrácený z důvodu péče o dítě. Když bych za nějaký čas otěhotněla, tak budu muset na neschopenku (mám práci, kterou jako těhotná nesmím vykonávat). Z čeho by se mi vypočítávala neschopenka a následně mateřská? Je to z doby před nástupem na první neschopenku? Děkuji za rady
Děkuji, jde mi spíše celkově o to, když se vrátím na čas do práce a opět bych otěhotněla, tak z čeho se to vypočítá. A jestli budu mít nárok na PPM? V práci jsem už přes 5let na HPP, tam bych pokračovala. A jestli bych vůbec na mateřskou měla nárok nebo jestli musím znovu mít odpracovaných těch 270dní?
výpočet nevím, ale každopádně pokud pro tebe zaměstnavatel nedokáže zajistit práci, kterou vykonávat můžeš (přeřadit tě na ni), byla by jsi doma z důvodu překážek na straně zaměstnavatele, a to za plný plat - což je podstatně víc peněz.