Ahoj holky,
potřebuju se zeptat, z čeho přesně se vypočítává výše PPM? Mám smlouvu na dobu neurčitou, na smlouvě mám ale dvě části, pevný hrubý plat + variabilní,pohyblivou složku, která se každý měsíc mění podle prosperity společnosti + osobní ohodnocení.
Ve výplatnici mám jako hrubou mzdu už započtené obě tyto částky dohromady, i v denním vyměřovacím základu jsou započtené obě částky.
Jde mi o to, jestli mi nespočítají PPM jen z té hrubé mzdy bez té variabilní složky.
Díky moc za radu, M. 🙂
přesně tak, záleží na tom co máš na výplatní pásce...já tam měla napsáno dost málo, takže ta nemocenská nestála za nic, takže když jsem přecházela na rodičák, tak jsem jásala, i když, ty peníze co nám dávaj je hrůza, hrůza, hrůza, neumím si představit, že bych byla sama doma s dítětem 😖
@mis1987 tady to mas komplet ze zakoniku https://www.modrykonik.cz/fotoblog/gepe/clanek/...
neboj...nejde o to, co máš ve smlouvě, ale o to, co máš dohromady na výplatnicích 😉 o tu částku, z které platíš daně a zálohy na všechny ty pojistky atd...mě mile překvapilo, kolik mi napočítali. ale potom ten pád na rodičák už mě mile nepřekvapil 😀