Ahoj holky,
máte prosím některá s tímto příspěvek zkušenost? V zaměstnání jsem již domluvená, ale personální oddělení si neví rady, jak to technicky provést. Mám u zaměstnavatele dvě pracovní smlouvy po 0,5 úvazku, přičemž jedna z těchto prací ohrožuje těhotenství. Prý nelze smlouvu zrušit (pak by nebylo co dorovnávat podle ČSSZ), ale podle personálního oddělení zase není možné mi vyplácet méně peněz, než mám uvedeno ve mzdovém výměru.
Máte někdo zkušenost, prosím?
Díky
No to je sice pravda ale taky se da mzdovy vymer upravit, tedy lepe podepsat novy. Jen nechapu proc by ta smlouva nesla zrusit...
Holky, moc díky za odpovědi... vypadá to, že jsme na to přišli a uděláme to tak, že z důvodu toho nebezpečí budu zproštěna některých prací které v té jedné smlouvě jsou a tím pádem budu i méně hodnocena - změníme mzdový výměr na základě toho zproštění (aby oni mohli platit na tu práci někoho jiného). Ještě si to zítra raději ověřím na ČSSZ, snad to tak bude ok.
@danchacha ať to klapne, já taky dostala nový výměr, bez příplatků, na které v "bezpečné" práci nebyl nárok, zaměstnavatel posílal nižší plat a sociálka vyrovnávací příspěvek.
Akorát gynekoložka, když mi měla žádost o ten vyrovnávací příspěvek vydat a potvrdit, tak jen matne tušila, o co jde, nakonec ho našla někde na dně posledního šuplíku, takže jsem neobešla s prázdnou... příště si ho radši vytisknu a přinesu k potvrzení vlastní 🙂
Jo holky a ještě jedna otázka - z čeho se Vám pak počítala mateřská?
@danchacha Zkušenost nemám, ale podle mě je to právě pro případy, kdy tě převedou na bezpečnou práci, ale hůř placenou a tedy ti změní dočasně mzdový výměr.