chci se zeptat jestli někdo něco vyrábíte a prodáváte?potřebuju si přivydělat,mám brigádu v zaměstnání,ale jen max 20hod týdně a zatím jsem od prvního měla jen jednu směnu,což je na prd.třeba šperky atd a co je k tomu potřeba.hlavně abych do toho moc neinvestovala.dík za odpovědi
Přesně tak,jak je už tady psáno, mě zase baví dělat s perličkama atd. ale jak tě něco baví a chceš si tím přividělat,musíš do toho vždy něco vložit,já vložila několik tisíc,ale baví mě to.Musíš si taky spočítat zda ti ta cena za výrobek pokryje náklady a výdělek.Ale pokud jsi šikovná tak to jde 😉
Já myslím, že se ruční výrobou moc vydělat nedá. Vezmu-li v úvahu materiál a čas, tak kdybych to měla pak rozpočítat na hodiny, tak ten výdělek příliš velký není. Je to spíše pro zábavu.
Já jsem jeden čas zkoušela fimo a korálky, ale sotva to pokrylo materiál 🙂, takže jen tak pro zábavu. O něco výnosnější byly košíky z pedigu. Sem tam upeču dort nebo cukroví na vánoce, na tom se nějaká koruna vydělat dá, ale když spočítám kolik mi vychází na hodinu práce, tak taky žádné terno 😀. Ale když je maminka šikovná, tak se dá dělat věcí 🙂.
Pokud chceš tvořit, vždycky musíš investovat- ze vzduchu nic nevykouzlíš 😉
A nesouhlasím, že by se ruční výrobou nedalo vydělat- dá. (protože kdyby ne, z čeho by žili řemeslníci?) Člověk musí dbát nejen na kvalitu toho, co dělá a na prezentaci, ale musí se najít i správná klientela a nebát se ocenit svou práci a čas- pokud vyrábíte (cokoliv) za cenu materiálu a prodáváte jen po maminách v okolí (které samy koukají na každou korunu), tak to holt moc slavné nebude...
Investovat budeš muset každopádně, minimálně do materiálu. Já háčkuju hračky a čepičky a pravda je, že až tak závratný výdělek neočekávej. Chodím do práce, háčkuji po nocích, a jsou to hodiny práce. Kdyby mě to nebavilo, nedělám to. Na uživení to určitě není. Musíš taky počítat s tím, že si sem tam někdo něco objedná, pak si to nevezme atd.
Zkuste privydelek pomoci v domacnosti - hlidani deti, uklid, doucovani, pomoc seniorum nebo hlidani domacich mazlicku. Zalozili jsme inzertni stranky presne na tohle. Inzerce je zdarma. Vyzkousejte - viz link nize. Preji hodne uspechu a zabavy! 😉
podle mě musíš do výroby vlastních věcí vždy investovat. musíš si nakoupit materiál, ať už se pustíš do čehokoliv a taky musíš být dost šikovná a dobrá obchodnice, abych to pak prodala a měla i zisk. kamarádka třeba maluje hedvábí, udělala si i kurz na vytváření kovových spon na ty hedvábné šátky, začala šít na míru, dělala i svatební šaty, které byly taky zdobené malovaným hedvábím, do toho maluje do nějaké galerie myslím i obrazy. a to nemá uměleckou školu, takže to asi jde. spousta maminek tu šije, plete nebo háčkuje. záleží na co jsi šikovná. já třeba každou takovou maminku obdivuju!!!