Výpověď - zrušení pracovního místa. Jak je to s výpovědní lhůtou?

helcakab
4. srp 2022

Ahoj holky, 28.11. Mi končí rodicak. V práci jsem dostala výpověď z důvodu zrušení mého místa. Pokud chapu měla bych mít nárok na 3 platy jako odstupné ale jak je to s výpovědní lhůtou? Máte někdo zkušenost?
Díky

susmevem
4. srp 2022

@helcakab... mělo by to být 3+2... 3 měsíce odstupné a 2 měsíce za výpovědní lhůtu...

helcakab
autor
4. srp 2022

@susmevem ano ale vzhledem k tomu, že nemám pracovní místo, tak ty 2 měsíce mám chápat jako další odstupné?právě to mi není jasné...

zuzita15
4. srp 2022

@helcakab no ona vypovedni lhuta zacina bezet az po skonceni tvoji RD, na RD nemuzes dostat vypoved, takze je pak na zamestnavateli, jestli ti da rovnou 5 platu nebo te tam ty 2m bude chtit 🤷‍♀️

helcakab
autor
4. srp 2022

@zuzita15 takže datum výpovědi by mělo být datum(puvodniho) nástupu? Oni jsou totiž šéfové úžasni,prý si mám.zjistit jak to je :-ddd a ty 2 platy musí být v té výpovědi nebo tam je uvedeno jen to 3 měsíční odstupné? A 2 platy "bokem" na jejich dobré vůli jsou?

zuzita15
4. srp 2022

@helcakab ve vypovedi by melo byt uvedeno, ze k ukonceni pracovniho pomeru dojde po uplynuti zakonne 2 mesicni vypovedni lhuty, ktera zacina bezet od nasledujiciho mesice po puvodnim datu nastupu, tj. u tebe od 1.12., a ze zamestnanci nalezi odstupne ve vysi 3 mesicnich platu.
Na konci ledna ti dobehne vypovedni lhuta

zuzita15
4. srp 2022

@helcakab a jeste by ti za ty 2 mesice mela nabehnout nejaka dovolena

kwal
4. srp 2022

Stalo se mi to samé... Zrušení pracovního mista takže se nebylo kam vlastně vrátit. Dva měsíce výpovědní lhůta - byla jsem doma na překážkach ze strany zaměstnavatele za plný plat a pak 3 měsíce odstupné.

j.a.n.i
4. srp 2022

@helcakab No, jeste je podstatné, zda jsi opravdu na RD, tedy dite bude mit teprve 3 roky nebo uz na neplacenem volnu, tj. ditku uz 3 byly.

helcakab
autor
4. srp 2022

@j.a.n.i ne bude mít 3 konec listopadu, ale uz teď vím že se nemám kam vratit

helcakab
autor
4. srp 2022

@zuzita15 diky