Ahojky. Řeším teď takovou složitější situaci. Z mojí vedoucí se stal blázen a nevidí si do pusy. Momentálně jsem na neschopence a zvažuji, co dál..
V té práci jsem byla hlavně kvůli odpracovanym dnum, nároku na mateřskou(což už mám) a teď se mi to všechno sype.
Původně jsem měla v plánu dát do konce listopadu výpověď, abych byla v unoru volná! Ale teď uvazuju, jestli bych i přes svou výpověď měla nějaké moznosti, kdybychom se i nadále snažili o mimčo a já otehotnela v nebo po výpovědní době? Jak je to s tou ochrannou lhůtou?
Děkuji za vaše zkušenosti :-*
@yerry Já jsem šéfový vycházela vstříc dlouho, ale od ty doby, co jsme si v létě v praci "dovolili" vzít 14dní dovolenou, už se to nedá. Ona to nezvládá jako vedoucí, je nevděčná, a z devíti dobrych věcí, vidí jen tu desátou špatnou a zhruba před měsícem si zasedla na mě a to neměla dělat, protože já si to libit nenechám! 🙂 Moje doktorka je zlatá! Hned byla pro a nechala mě doma. Ale nejvíc mě právě mrzí, že už jsem byla tam, kde jsem chtěla být. Odpracovala jsem si, co jsem chtěla, ale asi psychika udělá opravdu hodně a mimčo se nejak zatím nedaří! ☹ Dnes přítel právě nadhodil, co kdybys otehotnela na nemocensky, tak jsem googlila a googlila 🙂
Akorát moc nechápu, jak myslíš to, ze stávající nemocenskou prepsala na jiného osetrujiciho lékaře. U koho jsi teda marodila, když ti skončila výpovědní lhůta, než si šla na mateřskou?
Mám teď pár dní na rozmyšlenou, jestli se budu držet plánu s výpovědí, nebo.. 🙂
ahoj, našla jsi tento článek:
pro nemocenské je ochranná lhůta 7 dnů (tj. abys dostala nemocenské, musíš na neschopenku nastoupit nejpozději 7.den po skončení pracovního poměru).
pro peněžitou pomoc v mateřství je ochranná lhůta 180 dnů (tj. abys dostala PPM, musíš být při skončení pracovního poměru už tak ve 3.- 4. měsíci těhotenství).
+ celá diskuze
Lépe bych to sama nenapsala 🙂
@obzivka no puvodbe jsem nastoupila na nemocenskou u sve obvodni lekarky a po zjisteni tehu byla nemocenska vedena na mou gynekolozku, ta mi pak take upravovala vychazky a nemocenskou rusila, kdyz prisel nastup na materskou. Ja jsem taky nevedela jak to je, s tim prisla primo moje gynekolozka a ja to jen pretlumocila me obvodni a ona souhlasila. Dala mi nejake papiry, ty jsem predala na gyndu a oni si to nejak zaridili..... uz to napamatuji presne, je to jiz pet let 🙂
Nakonec jsem se nejspíš rozhodla, že podám tu výpověď, a prostě si na mimco ještě počkáme, no. Všechno dohromady to nepůjde. Dneska mi přišla "vyplata", tak směšná, že se mi nechce nic. Už to chci mít za sebou! Člověk zírá, co se na světě pohybuje za lidi!!! ☹
@obzivka ahoj. Mela jsem podobny zazitek. Kvuli sefove jsem dala vypoved a ti jsem si teda dovolila hodne, svezla se po mne tak nevybiravym zpusobem ze jsem zasla za svou obvodni a nechala se uznat na nemocenskou ( mam problemy s pateri tak jsem si aspon doresila bolest zad) ... chtela jsem byt na nemocenske jen po dobu vypovedni lhuty a pak zacit znovu. Tesne pred koncem 2 mesicni vypovedni lhuty jsem nasla //na testu... co ted? Tasla jsem na gyndu a tam vysvetlila jak se situace ma, pani soktorka pochopila ze mne tehotnou nikam nevemou a tak mi rekla ze stavajici nemocenskou proste prepiseme na jineho osetrujiciho lekare a tak to bylo, nemocenskou jsem vlastne nikdy neprerusila a zistala na ni az do materske ( bylo to nejlepsi reseni)
Ted si to moc neumi predstavut jak jsem to mohla vydrzet byt tak dlouho doma, v nynejsim tehotenstvi jsem pracovala az do materske a ted mi to chybi ale v te dobe jsem byla stastna ze to dopadlo tak jak to dopadlo....